Pages

16 Aralık 2009 Çarşamba

Mantarlı ıspanaklı kiş

MALZEMELER:
- 7 çay bardağı un
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket margarin
- Tuz
İÇ MALZEMESİ İÇİN:
- 400 gr mantar
- 1 kg ıspanak
- 2-3 Yemek kaşığı ayçiçek yağı
- Tuz,Karabiber
BEŞAMEL SOS İÇİN:
- 125 tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
ÜZERİ İÇİN:
- 150 gr kaşar peynir
- Kırmızı pul biber
HAZIRLANIŞI:
- Ispanağı haşlayın.Soğanı küp doğrayıp ayçiçek yağında pembeleşinceye kadar kavurun.
İnce doğranmış mantarları ekleyin.Tencerenin kapağını kapatıp mantarlar yumuşayıncaya kadar pişirin.Ispanağı ilave edip karıştırın.Tuz ve karabiber ekleyin.
- Ayrı bir tencerede tereyağını eritin.Unu ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun.Mantarlı karışımın tamamını ekleyip karıştırın.Karıştırmaya devam ederek sütü ilave edin.2-3 dakika sonra ocaktan alarak ılımaya bırakın.
- Hamur için bütün malzemeyi yoğurun.Unlanmış tezgahta merdane ile hamuru çok inceltmeden açın.26 cm çapında kelepçeli kalıba hamurun kenarlarını yukarı doğru kaldırarak yerleştirin.Üzerine ıspanaklı karışımı dökün.En üste rendelenmiş kaşar peyniri ve pul biberi serpiştirin.Kenarlardaki hamuru karışımın üzerine doğru bastırın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.Ilık olarak servis yapın.
AFİYET OLSUN
NOT:Tarifi lezzet dergisinin altın mutfak ekinden alıp yaptım yukarıdaki verdiğim tarif birebir orijinal tariftir.Ayrıca ben akşam aniden yaptım evde mantar yoktu.Mantarsız yaptım.

11 yorum:

  1. Canım çok güzel görünüyor.Denemek istiyorum.Ağız tadımı tatmin ederse,haber verecem. Sevgilerrrr.Ellerine sağlık.Takipcinimmm.

    YanıtlaSil
  2. Hımm harika gö<üküyor canım ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık. Çok lezzetli görünüyor.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  4. Nefis bir görüntü. Ellerine sağlık. Hemen bir dilim alabilirim.

    YanıtlaSil
  5. arkadaşım ellerine sağlık.inan abartmıyorum ilk gelen konuklarıma yapacağım inşallah bayıldım.

    YanıtlaSil
  6. Canim hayirli sabahlar .Ellerine saglik kis nefis görünüyor.

    Sevgiler canim öptüm.

    YanıtlaSil
  7. Canım ellerine sağlık..Olsada yesem:)Ellerine sağlık:)Sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. hiç denemedim.. bi deniyelim :D ıspanağın şakası olmaz gerçi günlük tüketmezsen zehirliyomuş :D http://www.yesutu.com beklerizzz (:

    YanıtlaSil
  9. Off çok hoş görünüyor ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  10. merhaba canım çok güzel görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  11. merhaba, ben de bugun kiş çeşitleri nasıl geliştirilebilir diye düşünüyordum, işte bir cevap burda çıktı karşıma :) çok güzel bir tarif. teşekkürler. sevgiler.

    YanıtlaSil

YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...