MALZEMELER:
- 6 tane patlıcan
- 250-300 gr kıyma
- 2 diş sarımsak
- 2 tane soğan
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 kase yoğurt
- Tuz,Karabiber
- Maydanoz
HAZIRLANIŞI:
- Patlıcanları közleyip kabuklarını soyunuz ve doğrayınız.Tavanıza tereyağı ve sıvıyağı alınız.İçine yemeklik doğranmış soğanları koyup kavurmaya başlayınız.İnce doğranmış sarımsaklarıda ekleyiniz.Soğan ve sarımsakları kavurduktan sonra kıymayı ilave ediniz ve kavurunuz.Kavrulan kıymanızın içine domates salçası,biber salçası ve baharatlarını da ekleyip kavurunuz.
- Bir kasede yoğurdu iyice çırpınız.Servis tabağınıza közlenmiş ve doğranmış patlıcanları koyunuz.Üzerine yoğurdu ekleyiniz.En üste kavrulmuş kıymalı harcı koyunuz.Son olarak ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapınız.
Afiyet olsun.
ellerine sağlık harika olmuş.
YanıtlaSilMerhabalar, Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.(Bugün bloglardan seçmelerde lezzet adasının saç kavurması tarifi yayınlandı.(http://gencalsabahattin.blogspot.com/)
YanıtlaSilSizinde her pazartesi yayınlamasını istediğiniz yemek tariflerinizi beklerim.
Saygılarımla.
Nefis görünüyor ellerine sağlık canım...
YanıtlaSil