Pages

16 Ağustos 2013 Cuma

İncir Soslu Sütlü İrmik Tatlısı


MALZEMELER:
- 5 Su bardağı süt
- 1 Su bardağı irmik
- 1 Su bardağı şeker
- 100 gr Margarin
- 1 Paket vanilya(isteğe bağlı)
- 1 Limon kabuğu rendesi
ÜZERİ İÇİN:
-Antep fıstığı,Ceviz.
HAZIRLANIŞI:
-Tencereye süt,irmik,şeker ve limon kabuğu rendesini koyun muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.Daha sonra ocaktan alıp içine margarin ve vanilyayı ekleyin margarin eriyinceye kadar karıştırın.Su ile ıslatılmış borcam tepsiye veya silikon bir kalıba dökün buzdolabında soğutun.Soğuyan tatlıyı kalıptan çıkarıp üzerine soğuk incir sosunu gezdirin.Antep fıstığı veya ceviz serperek soğuk servis yapınız.
İNCİR SOS MALZEMELERİ:
- 7-8 tane incir
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 3/4 su bardağı su
 SOSUN HAZIRLANIŞI:
- incirlerin kabuklarını soyup blendırda püre haline getiriniz.
- Tencereye püre yaptığımız incirleri ve diğer malzemeyi koyup orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişiriniz.Koyulaşan sosumuzu ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Soğuyan tatlımızın üzerine gezdirip servis yapıyoruz.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...