Bugün sizlerle çok sevdiğim bir lezzeti paylaşmak istiyorum.Her ne kadar kızartmalardan uzak durmaya çalışsamda bazı lezzetlerden uzak duramıyorum.Bamya yemeğini çok severim,mevsiminde mümkün olduğunca çok tüketiyorum.Tabi kışlık olarakda hazırlayıp kışında kullanıyorum.
Daha önce bu şekilde denemediyseniz mutlaka denemelisiniz.
Sözü fazla uzatmadan tarifimi vermek istiyorum.
Yapmak isteyenlere kolay gelsin afiyet olsun ...
MALZEMELER:
- 1/2 Kilo bamya
- 1 Su bardağı un
- 1 Su bardağı su
- 1 Yumurta
- 1 Tatlı kaşığı karbonat
- Tuz
YAPILIŞI:
Bamyaları ayıklanıp yıkıyoruz,Tencereye su koyup içine 1 limon suyu sıkıp kaynatıyoruz.Fazla haşlamayınız 5-6 dk yeterlidir.Haşlanan bamyaları süzüp havlu peçete ile fazla suyunu alıyoruz.Bir tepsiye un serpip bamyaları bu una buluyoruz.Un,su,yumurta,tuz ve karbonatı iyice çırpıp boza kıvamında bir karışım hazırlıyoruz.Hazırladığımız karışıma unlanmış bamyaları batırıp kızğın yağda kızartıyoruz.Kızaran bamyaları havlu peçete üzerine alıp fazla yağını alıyoruz.
SOS:
- 250 gram yoğurt(Ben süzme yoğurt kullandım)
- 1-2 diş sarımak
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
- Çok az zeytinyağı
YAPILIŞI:
- Bütün malzemeler iyice karıştırılır.Bamyaların yanında servis edilir.Bamyalar sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Bunu daha önce bir kaç yerde daha görmüştüm en kısa zamanda deneyeceğim ellerine sağlık :)
YanıtlaSilbende de halihazırda bekleyen bamya kızartması var
YanıtlaSililk kez denememe rağmen ben de çok beğendim bu lezzeti eminim sizinki de çok nefis olmuştur
elinize sağlık
muhabbetle...
Teşekkürler aslıcığım umarım beğenirsin ben çok seviyorum.Sevgiler gönderiyorum.
YanıtlaSilTeşekkürler tombul tarifler bizim çok sevdiğimiz bir lezzet.Sizinde beğendiğinize sevindim.Sevgiler arkadaşım.