MALZEMELER:
- 500 gr pirinç
-2,5 Çay bardağı zeytinyağı
- 3-4 Tane kuru soğan
- Yarım demet dereotu
- Yarım demet nane
- Yarım demet maydanoz
- 3 Yemek kaşığı çam fıstığı
- 3 Yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 Talı kaşığı şeker
- Tuz,karabiber,yenibahar
- 1 Tane limon
HAZIRLANIŞI:
- Soğanları yemeklik olarak ince ince doğrayıp bir tencereye koyun.İçine fıstıkları yıkayıp soğana ilave edin.Yağınıda koyup karıştırarak fıstıklar hafif pembeleşene kadar kavurun.Pirinci yıkayıp ılık suda 20 dk kadar bekletin.Fıstıklar pembeleşince ıslattığınız pirinçlerin suyunu süzün ve fıstıkların içine ilave edin.Pirinçler şeffaflaşıncaya kadar karıştırarak kavurun.Üzerini geçmeyecek kadar su koyup yıkanmış kuşüzümünü,tuzunu ve şekerini koyun. Tencerenin kapağını kapatın ve suyunu çekinceye kadar orta ateşte pişirin.
-Ocaktan alınca baharatlarını,maydanozu,dereotunu ve naneyi ekleyin.Bir tane limon suyunuda ekleyip hepsini iyice karıştırınız.
-İstediğiniz zeytinyağlı dolmalarda kullanınız.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...