Pages

25 Haziran 2009 Perşembe

DENİZ BÖRÜLCESİ SALATASI


Ege'li olupta deniz börülcesini yapmamak olmaz tabiki.Bende çok severim ve bol olduğu şu günlerde her fırsatta yapıyorum.Tadınada doyum olmuyor yani.Tarifinide sizlerle paylaşmak istiyorum.
MALZEMELER:
- 2 Demet deniz börülcesi
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
-Yarım limon suyu
- 2 Diş sarımsak
- Tuz
HAZIRLANIŞI:
- Deniz börülcelerinin kök kısımlarını kesin ve kaynayan suya atıp 10-15 dk yumuşayıncaya kadar haşlayın.(Fazla yumuşatmayın ezilir.)Kevgirle çıkartıp içi buzlu su dolu bir kaba aktarın ve 5 dk kadar bekletin.
- Sap kısımlarından tutup çekerek içindeki kılçıklarını temizleyin.
- Zeytinyağı,limon suyu,tuz ve rendelenmiş(Dövülmüş)sarımsakları bir kasede karıştırın ve börülcelerin üzerine gezdirdikten sonra servis yapın.
AFİYET OLSUN

6 yorum:

  1. SIZE KARANFILIN SADAKATINI, SUMBULUN BAGLILIGINI, MENEKSENIN TEVAZUSUNU,
    LALENIN GURURUNU, LEYLEGIN SAADETINI VERSEK BIZEDE DUA EDERMISINIZ.
    KANDILINIZ MUBAREK OLSUN.

    YanıtlaSil
  2. deniz börülcesini ilk gördügümde bu yosun gibi şey yenirmi demiştim.ama burcum yapınca yedim.aman tanrım ne harika bir tat.

    YanıtlaSil
  3. deniz börülcesini hiç tatmadım ama görünüşe aldanmamak lazım sanırım
    ellerinize sağlık sevgiler....

    YanıtlaSil
  4. esma hanım mutlaka denemelısınız benim çok sevdıgımm bir salatadır eminiz sizlerde seversınız...

    YanıtlaSil
  5. gracias por visitarme thanks you following be me.

    YanıtlaSil

YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...