
Ege'li olupta deniz börülcesini yapmamak olmaz tabiki.Bende çok severim ve bol olduğu şu günlerde her fırsatta yapıyorum.Tadınada doyum olmuyor yani.Tarifinide sizlerle paylaşmak istiyorum.
MALZEMELER:
- 2 Demet deniz börülcesi
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
-Yarım limon suyu
- 2 Diş sarımsak
- Tuz
HAZIRLANIŞI:
- Deniz börülcelerinin kök kısımlarını kesin ve kaynayan suya atıp 10-15 dk yumuşayıncaya kadar haşlayın.(Fazla yumuşatmayın ezilir.)Kevgirle çıkartıp içi buzlu su dolu bir kaba aktarın ve 5 dk kadar bekletin.
- Sap kısımlarından tutup çekerek içindeki kılçıklarını temizleyin.
- Zeytinyağı,limon suyu,tuz ve rendelenmiş(Dövülmüş)sarımsakları bir kasede karıştırın ve börülcelerin üzerine gezdirdikten sonra servis yapın.
AFİYET OLSUN
deniz börülcesini ilk gördügümde bu yosun gibi şey yenirmi demiştim.ama burcum yapınca yedim.aman tanrım ne harika bir tat.
YanıtlaSildeniz börülcesini hiç tatmadım ama görünüşe aldanmamak lazım sanırım
YanıtlaSilellerinize sağlık sevgiler....
esma hanım mutlaka denemelısınız benim çok sevdıgımm bir salatadır eminiz sizlerde seversınız...
YanıtlaSilgracias por visitarme thanks you following be me.
YanıtlaSil