Pages

23 Haziran 2009 Salı

KAPLANMIŞ KARNIBAHAR


MALZEMELER:
- 1 Orta boy karnıbahar
- 1 su bardağı kızartma yağı
- 2 Tane yumurta
- Galeta unu
- Tuz,Karabiber
HAZIRLANIŞI:
- Karnıbaharları parçalara ayırıp haşlayınız.
- Süzüp soğumaya bırakınız.İki tane yumurtayı iyice çırpınız.
- Galeta un'una biraz tuz ve karabiber ekleyip karıştırınız.
- Karnıbaharlar büyük ise ikiye kesiniz.
- Tavayı ocağa koyup içine sıvıyağı ilave ediniz.Yağ iyice ısınmalı.
- Karnıbaharları önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa batırıp kızğın yağda pembeleşene kadar kızartınız.Kızaran karnıbaharları fazala yağını almak için bir havlu peçetenin üzerine çıkarınız.Daha sonra servis tabağına alınız.
- İsteğe bağlı olarak değişik baharatlar da ekleyebilirsiniz.
NOT: 1. Karnabahar haşlandıktan sonra suyu süzülür, Sonra bulamaça batırılıp kızartılır.
2. Karnabaharları az su ile yavaş ateşte haşlayıp, suyunu çektirmeye çalışınız. Çünkü karnabahardaki bütün vitaminler suya geçmiştir. Bu suyun dökülmemesi gerekir.
AFİYET OLSUN

3 yorum:

  1. bayılırım karnabahara tarif için teşekkürler canım

    YanıtlaSil
  2. Canım karnabaharın herhalini çok seviyorum ellerine ssağlık

    YanıtlaSil
  3. ellerine saglık canım.bende fırında yapıyorum o da çok güzel oluyor.ne zamandır yapmamıştım iyiki aklıma düşürdün.

    YanıtlaSil

YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...