Pages

7 Haziran 2009 Pazar

PÜSKÜLLÜ BÖREK



MALZEMELER:
- 2 Tane yumurta
- 3,5-4 Su bardağı un
- Tuz,Su
ÜZERİNE:
- Haşlanmış tavuk eti(Göğüs veya but)
- Tavuk suyu.5-6 su bardağı
HAZIRLANIŞI:
- Yumurta,un ve tuzu bir kaba alınız.İçine yavaş yavaş suyu ekleyerek ele yapışmayacak kıvamda bir hamur yapınız.Hamur fazla yumuşak olmamalı.Daha sonra hamurunuzu beş eşit parçaya ayırıp bezeler yapınız.Yaptığınız bezeleri merdane veya oklava yardımıyla açınız fazla inceltmeyiniz.Açılan yufkaları temiz bir örtü üzerine serip biraz neminin gitmesi bekleyiniz.Daha sonra yufkanızı alıp üzerine biraz un serpip oklavaya sıkmadan sarınız.Rulo halindeki yufkanın içinden oklavayı çekerek çıkarınız.0,5 cm kalınlıkta kesiniz.Kestikten sonra elinizle silkeleyerek şeritlerin açılmasını sağlayınız.Uzun sıpagetti gibi olacaklar.Yağlanmış fırın tepsisine diziniz.Diğer yufkalarıda aynen uygulayınız.Üzerlerine isterseniz küçük parçalar halinde tereyağı serpiştirip önceden ısıttığımız 200 derece fırında kızarana kadar pişiriniz.
- Diğer tarafta haşlanmış tavuk etlerini parçalara ayırınız.Fırından aldığınız böreğin üzerine tavuk suyunu gezdiriniz.Kısık ateşte ocağın üstünde tepsiyi çevire çevire suyunu çekene kadar pişiriniz.Parçalanmış tavuk etlerini üzerine serpip sıcak olarak servis yapınız.
NOT:Ocak üstünde pişirmek istemezseniz suyunu döküp üzerine parçaladınız tavuk etlerini serpip fırındada pişirebilirsiniz.
AFİYET OLSUN

2 yorum:

  1. Ellerine saglık hamarat ablam güzel bir tarif kazandırdın etkinlige tekrar bekleri

    YanıtlaSil
  2. Sağol safiyeciğim,güzel bir etkinlik diliyorum.Sevgiler.

    YanıtlaSil

YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...