Pages

7 Haziran 2009 Pazar

ŞEHRİYELİ PİLAV



MALZEMELER:
- 2 bardak pirinç(Su bardağı)
- 2 yemek kaşığı tereyağ veya sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı arpa şehriye
- 3 bardak sıcak su (Su bardağı)
- Tuz
HAZIRLANIŞI:
- Pirinçleri ılık suyla 20 dk ıslatıp güzelce yıkayınız.
- Tencereye yağı koyup üzerine arpa şehriyeyi koyup pembe renkte kavurunuz.
- Pirinçleri ilave edip bir iki kere karıştırınız.
- Suyunu koyup tuzunu ilave edip tencerenin kapağını kapatını ve kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp suyunu çekene kadar pişirin.Ocaktan alıp üzerini örterek 10-15 dk dinlendirip servis yapınız.
NOT:İsterseniz tavuk suyu yada tablet kullanabilirsiniz.Tablet kullanırsanız tuz eklememeniz tavsiye olunur.Sade yada tavuk etleriyle servis yapılabilir.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...