Pages

14 Temmuz 2009 Salı

MUHALLEBİ

Sıcaklarda buzdolabını actığımda sürekli soğuk bir şeyler arıyorum.Bende bu günlerde şerbetli tatlılardan çok sütlü tatlıları tercih ediyorum.Benim gibi tatlı canavarı başka ne arar ki:P sıcaktan yemek canım hiç istemiyor ama yapmadan da olmaz değilmi ama olsun yemekleri evdekiler yesin bende tatlılara devam.Tabiki değişik muhallebi tariflerimiz var ben şimdi sizlerle birini paylaşacağım.Tarifime geçeyim:)))
MALZEMELER:
- 1 lt süt
- 5 Yemek kaşığı pirinç unu
- 5 Yemek kaşığı şeker
- 4-5 Tane damla sakızı (isteğe bağlı)
HAZIRLANIŞI:
- Sütü şekeri,pirinç ununu tencereye koyup karıştırınız.Orta hararetli ocakta sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriniz.İsteğe bağlı olarak damla sakızı ekleyecekseniz ocaktan almadan 2-3 dk önce düvülmüş damla sakızını eleyin ve ocaktan alın.Kaselere boşaltıp ılık hale geldikten sonra buzdolabında soğutup üzerine tarçın ile süsleyerek servis yapınız.
AFİYET OLSUN

4 yorum:

  1. canım güzel yorumun için çok teşekkrü ederim blogdan bloga atlarken tıklayıverdim ve bu güzel blogun çıktı karşıma..maaşAllah hepsi birbirinden güzel hem bikere senin şablonun daha güzel:)
    burada sağanak yağmur var ama yine de insan serin bişeylere hayır diyemiyor soğuk soğuk karpuz her zaman favorimdir..hergün muhallebi piştiği için biizm mutfakta ben mozaik pastadan istiyorum:)
    ellerine sağlı kcanım iyi ki rastlaştık bu koca alemde..çok selamlar..

    YanıtlaSil
  2. Canım harika bu sıcaklarda ferh ferah ohh ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  3. canım tekeşkürler sizlerin begenisi ve yorumları benim için çok önemli.Mozaik pastamdan istediğin kadar alabilirsin canım:)))Keşke ulaştırabilsem.Sevgilerimi gönderiyorum.

    pembe tatlar canım sanada çok teşekkürler beni güze yorumlarınla yalnız bırakmadığın için.Sevgilerimi gönderiyorum .

    YanıtlaSil
  4. canım eline,yüreğine sağlık,ben de tam bir sütlü tatlı hastasıyım,sütü içmeyi sevmem ama tatlılarına bayılırım,sevgiler...

    YanıtlaSil

YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...