Pages

29 Temmuz 2009 Çarşamba

PAÇANGA BÖREĞİ

MALZEMELER:
- 1 Tane hazır yufka
- 2 Tane yeşil biber
- 2 Tane domates
- Pastırma
- Rendelenmiş veya dilimlemmiş kaşar peyniri
- Kızartmak için sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
- Biberkeri ince ince doğruyoruz.Domateslerin çekirdeklerini çıkarıp tavla zarı büyüklügünde doğruyoruz.
- Yufkamızı dörde bölüyoruz.Geniş tarafına bir dilim pastırma üzerine domates ve biber en üstüne rende veya dilimlediğimiz kaşar peynirini koyup sigara böreği sarar gibi sıkmadan sarıyoruz.
- Tavaya yağımızı koyup kızdırıyoruz böreklerimizin iki tarafını kızartıp havlu kağıt serilmiş bir tepsiye alıyoruz.Fazla yağını alıp sıcak olarak servis yapıyoruz.
NOT:İsterseniz pastırmanın çemenlerini temizleyip koyabilirsiniz.
AFİYET OLSUN

5 yorum:

  1. Olsa da yesek valla, nefis görünüyor:) Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Rejimdeyim ama olsa hayır demem ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  3. Ah canım yaa,ellerine sağlık.aman bir paçanga böreğidir gidiyor,bende daha önce hiç yapmadım (çemenin kokusunu pek sevmem) içine başka bişi koyamazmıyız acaba.

    YanıtlaSil
  4. Yorum bırakan yüreği güzel arkadaşlarım hepinize ayrı ayrı teşekkürler ediyorum.Nurşen'ciğim neden olmasın damak tdına göre sadece peynirde koyabilirsin.Sevgilerimi gönderiyorum arkadaşlarıma...

    YanıtlaSil

YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...