Pages

23 Ağustos 2009 Pazar

DOMATESLİ PİLAV

MALZEMELER:
- 2 Bardak pirinç
- 2 Kaşık sıvıyağ

- 1 Kaşık tereyağ
- 2-3 Domates
- 3 Bardak su (et suyu ya da tavuk suyu)
- Tuz
HAZIRLANIŞI :

- Pirinçleri el dayanabilecek kadar tuzlu suda 20 dk kadar ıslatıp süzünüz ve iyice yıkayınız.
- 2 Kaşık yağın içerisine kabukları soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış ve fındık büyük­lüğünde doğranmış domatesi ilave edip biraz öldürünüz
pilavın miktarı kadar suyu (4 bardak) ve tuzu atıp kaynatınız.
Su kaynayınca ıslatılmış pirinci ilave edip pişiriniz.Ocaktan alıp tencerenin kapağının arasına kağıt havlu koyunuz.(Buharı sulanıp tekrar pilava karışmasın diye )
Yarım saat kadar da dinlendirdikten sonra servis tabağına koyup sıcak servis yapı­nız.
NOT. Pilavı taneli domatesle değil de domatesin suyuyla yapmak isterseniz domates­leri birkaç parçaya bölüp, yarım bardak suyla 5-10 dakika pişiriniz. Süzgeçten geçiri­niz, elde ettiğiniz domates suyu miktarı kadar pilav suyu miktarını azaltınız. Örneğin: pilavı pişirmek için 4 bardak su gerekiyorsa bunun bir bardağını domates suyu 3 barda­ğını et suyu olarak koymanız gerekir.

NOT:Ben domates suyu ile yaptım.Çekirdek sevmeyenler için önerebileceğim bir metoddur.
AFİYET OLSUN.

1 yorum:

  1. pişti:))))
    Ellerine sağlık canım seninkide süper gözüküyor:)

    YanıtlaSil

YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...