Pages

28 Ağustos 2009 Cuma

FINDIKLI TATLI

MALZEMELER:
-1/2 su bardağı un
- 1/2 su bardağı mısır nişastası
- 9 yemek kaşığı şeker
- 1 litre süt
- 50 gr margarin
- 1 paket vanilya
- Dövülmüş fındık,antep fıstığı,hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI:
- Süt,nişasta,un ve şekeri tencere alınız.Orta hararetli ateşte devamlı karıştırarak muhallebi kıvamında pişiriniz.Ocaktan alıp içine vanilyayı ve margarini ekleyiniz ve karıştırınız.Mikser ile beş dakika çırpınız.Tepsinizin veya kalıbınız içine önce hindistan cevizini serpiniz sonra muhallebinin yarısını döküp kaşıkla düzeltiniz.Üzerine dövülmüş fındık serpiniz kalan muhallebiyide döküp kaşıkla düzeltiniz.En üste tekrar fındık serpiniz ve buzdolabında soğutunuz.İstediğiniz şekilde dilimleyip servis yapınız.
AFİYET OLSUN

4 yorum:

  1. Ah bu nasıl güzel bir tatlı.
    Krizdeyken ben.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık nefis görünüyor sunumda cok hoş olmuş:)

    YanıtlaSil
  3. çok nefis bişey olmuş bu tatlı gerçekten de.ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Rwsmen gözümü alamadım canım sunum süper olmuş ellerine sağlık...

    YanıtlaSil

YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...