- 4 tane levrek
- 4 tane patates
- 3 tane domates
- 3-4 tane yeşil biber
- 2 tane kurusoğan
- 3 diş sarımsak
- 3-4 tane defne yaprağı
- 1 tane limon
- 1/2 demet maydanoz
- Biraz sıvıyağ
- Tuz,tane karabiber
HAZIRLANIŞI:
- Balıkları temizleyip tuzlayınız 15-20 dk bekletip ve fırın kabına yerleştiriniz.Aralarına halka doğranmış patatesleri,soğanları yerleştiriniz.Biberleri iki veya üçe kesip yerleştiriniz.Sarımsakları ve kabuğu soyulmuş limonu küçük parçalar halinde doğrayıp aralarına yerleştiriniz.Domatesleri dilimleyip yerleştiriniz.Tane karabiberleri serpiştirin defne yapraklarını koyunuz.Maydanozları ince ince doğrayınız ve serpiştiriniz.Bir su bardağın kadar su ekleyiniz.Son olarak üzerlerine çok az sıvıyağ gezdirip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dk pişiriniz.Fırından alıp sıcak olarak servis yapınız.
NOT:Arasıra balıların üzerine kendi suyundan kaşık ile gezdiriniz.Balıkların üstünün kurumaması için.
AFİYET OLSUN
MMMMM NEFİS BİR YEMEK İFTAR İÇİN.ELLERİNE SAĞLIK CANIM..
YanıtlaSilbalıklar harikulade görünüyor kim demiş ramazanda balık yenmez diye ayrıca patlıcan çorbasını kesinlikle öneririm sevgiler
YanıtlaSilAklımı aldın canım ya...
YanıtlaSilAsla hayır demem dayanama çok severrim ağzım sulandı resmen ellerine sağlık...
nefis görünüyorlar,ellerine sağlık....
YanıtlaSilHiç bir asla nasıl pişerse pişsin hayır diyemiyeceğim lezzet ellerine sağlık.
YanıtlaSilcanım balıkla hiç aram yoktur ama görüntü çok güzel görünüyor ellerine sağlık..
YanıtlaSilellerine sağlık arkadaşım.nefis görünüyor.
YanıtlaSilcanısı ellerine sağlık...uzun bir aradan sonra merhaba demeye geldim...sevgiler...
YanıtlaSilarkadaşım ellerine sağlık,sebzelisini pek yapmıyorum ama balık çok sevdiğim bir yemektir.Afiyet olsun canım.
YanıtlaSilBALIĞI ÖYLE ÖZLEDİMKİ NEDENSE EŞİM YAZIN BALIK YENMEZ DER BİDAHADA DEMEZ HALİYLE BİZ KIŞIN GELMESİNİ BEKLİYORUZ. AMA ÖYLE LEZİZ GÖRÜNÜYORKİ ELLERİNE SAĞLIK CANIM..
YanıtlaSilSEVGİLER..