Pages

14 Ağustos 2009 Cuma

KIRMA BÖREK



MALZEMELER:
- 3 Tane yufka
- 200-250 gr Lor yada beyaz beynir
- 6-7 Yemek kaşığı yoğurt
- 2 Tane yumurta(küçük ise 3 tane)
- Sıvıyağ
- Susam,çörekotu
HAZIRLANIŞI:
- Yufkayı bütün olarak tezğahın üzerine seriniz.Üzerine peynirileri serpiştiriniz.Pile yapar gibi büzdürerek toplayınız.4-5 Parmak genişliğinde kesip yağlanmış fırın tepsisine sıralayınız.Bütün yufkaları aynı şekilde hazırlayınız.Yoğurt ve yumurtayı çırparak iyice karışmasını sağlayınız.İçine 4-5 kaşık sıvıyağ ekleyiniz.Tekrar iyice karıştırınız.Böreğinizin üzerine eşit miktarda yoğurtlu karışımı dökünüz.İsteğe bağlı olarak üzerine susam,çörekotu serperek 185 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriniz.
NOT:İsterseniz yufkaların içinede sıvıyağ gezdirebilirsiniz.
AFİYET OLSUN

1 yorum:

  1. Hımm nefis gözüküyor canım ellerine sağlık...
    Böreğin her çeşidini bayıla bayıla yerim:)))
    Hayırlı cumalar mutlu hafta sonları:9

    YanıtlaSil

YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...