MALZEMELER:
- 2 Tane yufka
- 4-5 Tane sosis
- Kürdan
- Gazoz kapağı
- Kızartmak için sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
- Yufkayı ikiye katlayalım.Diğer yufkayıda ikiye katlayıp katlanmış öteki yufkanın üzerine yerleştirelim.Yarım daire şeklini alan yufkalardan gazoz kapağı ile keserek daireler çıkaralım.Sosisleri dilimleyelim.Kürdana önce sosis sonra 4 adet keşilmiş yuvarlak yufkalardan geçirelim.Bu şekilde kürdan dolana kadar tekrarlayalım.Tavaya sıvı yağı koyalım ve iyice kızdıralım.Kürdanları yağa atıp kızartalım.Fazla yağını almak için havlu peçete üzerine çıkaralım.Sıcak olarak servis yapalım.
NOT:Ben bu tarifi Emine Beder hanımefendi'nin sofradan seçmeler adlı dergideki tarifinden almıştım.Ben severek yapıp yedim umarım sizlerinde hoşuna gider.
AFİYET OLSUN
guzel duruyor ama acaba ben becerebılırmıyım :) senın guzel tarıflerını elıme yuzume bulastırıyorum :(
YanıtlaSilbende daha önce görmüştüm bunu çok hoş gözüküyor bende denicem hafta sonu ellerine sağlık :D
YanıtlaSilHımm harika bir tarif canım çok pratik...
YanıtlaSilRamazanda yemeklerin yanında süper bir sunum olur...
Ellerine sağlık..
tam çocuklara göre.eline sağlık
YanıtlaSilÇocuklar için de çok güzel bir börek olmuş. Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilMerhaba, blogunuzu yeni kesfettim. Cok degisik bir tarif bu! Cocuklar bayilir bu tur seylere. Ellerinize saglik, hollandadan sevgiler. (sizi takibe aliyorum haberiniz olsun :) )
YanıtlaSilellerine sağlık canım..
YanıtlaSilçok pratik bir tarif...
tarif ne değişik ne lezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık..
YanıtlaSilelelrine sağlık görüntü muhteşem lezzetide öyle sevgilerimle fikriye
YanıtlaSilEllerine sağlık, yıllar önce bir arkadaşımda yemiştim çok da lezzetliydi.
YanıtlaSilSevgiler...