Pages

17 Ağustos 2009 Pazartesi

SUSAMLI HALKA

MALZEMELER:
- 250 gr margarin(eritilmiş-soğutulmuş)
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- Yarım su bardağı su
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurtanın sarısı
- 1 paket kabartma tozu
- 4,5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı mahlep
ÜZERİ İÇİN:
- 1 yumurtanın akı
- Susam
HAZIRLANIŞI:
- Kabartma tozu dışındaki tüm malzemeyi yoğurma kabına alıp karıştırın.Kabartma tozunuda ekleyip yoğurun.Yumuşak bir hamur elde edin.Hamurdan küçük parçalar kopartıp simit şekli verin.Önce yumurta akına,sonra susama batırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirip servis yapın.
AFİYET OLSUN

11 yorum:

  1. mis gibi mahlep kokusuyla nede güzel olur ellerine salık.
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Çayımın yanına harika gider bu susamlılar.
    ellerine sağlık
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. hımmm harika gözüküyor ellerinize sağlık.eşimde bayılır.listeye alındı ilk fırsatta yapılacak :D teşekkürler...

    YanıtlaSil
  4. neffis görünüyorlar.ellerine sağlık canım.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  5. elıne saglık canım.yarın mısafırıme bu tarıften yapacagım.

    YanıtlaSil
  6. Yorumlarınız için teşekkürler akradaşlar gerçekten çok güzel bir tarif.Denemenizi tavsiye ederim.Sizlerinde hoşuna gideceğinden eminim....

    YanıtlaSil
  7. Çok severim mahlepli halkayı ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  8. çayın yanında harika gider..
    ellerine sağlık nefis duruyor....

    YanıtlaSil
  9. MİS GİBİ BİR ÇAYIN YANINDA NEFİS GİDER ÇOK CANIM ÇEKTİ AMA:))
    ELLERİNE EMEĞİNE SAĞLIK...
    SEVGİLER...

    YanıtlaSil
  10. Rüzgarın kemanın çaldığı,yağmur damlalarının cama vurduğu bir gecede,yatağına uzanıpta keşke dediğin tüm güzellikler gerçek olsun.

    YanıtlaSil
  11. nefis gözüküyor,mutlaka deneyeceğim,her şey gönlünüzce olsun,svegiler
    http://cafemis.com
    http://cafemis.blogspot.com

    YanıtlaSil

YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...