Pages

13 Ekim 2009 Salı

PEYNİRLİ SU BÖREĞİ

Bilirsiniz su böreği yapmak biraz zahmetlidir.Ama oluncada tadından yenmez hani.Yanında ister çay ile isterseniz komposta ile harika bir lezzettir.Ben her şekilde yerim hiç hayır demem doğrusu:=)Geçen gün markette gezinirken baktım su böreği yufkası.Oh dedim bununda hazırı çıkmış baklavalık yufkadan çok memnun kalmıştım ya ehhh hadi bunuda deneyeyim dedim ve bir paket aldım eve geldim.Eşime söyledim tabiki o benden daha çok sevindi çünki su böreği dedin mi gözleri ışıldar o kadar sever yani.
Hemen üstündeki tarife göre hazırladım ve yaptım 10 dakikada su böreğiniz hazır,eee daha ne olsun teknoloji nin nimetlerinden arasıra da olsa yaralanacaksınız:))neyse yapmak isteyen arkadaşlar varsa diye ben paylaşmak istedim.Hepinize kolay gelsin hanımlar,beyler...
MALZEMELER:
- 1 Paket hazır su böreği yufkası
- Beyaz peynir
- Maydanoz
- Sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
- Paketin üzerindeki tarife göre yufkaları hazırlıyoruz.İçine ben peynirli yaptım isterseniz kıymalıda yapabilirsiniz.Peyniri rendeleyip ince doğranmış maydanozla karıştırın ve aralarına serpiştirin.Her katına sıvıyağ gezdirin ve bütün yufkalar bitene kadar aynı işlemi yapın.En üstüne yine yağ sürüp önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.İsterseniz kısık ateşte ocak üzerindede çevire çevire pişirebilirsiniz.
AFİYET OLSUN

7 yorum:

  1. Ben hiç yufkadan denemedim canım mutlaka deneeyceğim ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
  2. canım ya ben baklava yufkasından pek memnun kalmamıştım (hiçbir markadan)bu su böreğinide denemeye cesaret edemedim ama sen beni cesaretlendirdin:)tebrik ederim ellerine sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık harika görünüyor. Bende baklava yufkasını denedim ama su böreği yufkasını denemedim. En kısa zamanda alıp denicem.

    YanıtlaSil
  4. ellerine saglik canimm hmm cok severimde suboregi yufkasini burda bulmak mumkun degil:((
    biz yine acmaya devam;))
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. fatma48-hazanyagmuru414 Ekim 2009 19:07

    ellerine sağlık arkadaşım yemesi güzel zahmeti çok bir börek neyseki onunda kolayı bulunuyo canım sadece yemek ama sayfan arada birde mim olsa dedim bende seni minledim cevablamasanda canın sağolsun derim sevgiler canım

    YanıtlaSil
  6. eline saglikk... pek de severimmm:) slmlar medinem

    YanıtlaSil
  7. Bende bir zaman su böreği yufkası almıştım.Galiba benimki bayattı .Açmaya çalıştıkçada yıryıldı ve ben bir daha almadım.Ama seninki çok muhteşem görünüyor.Fikrimi değiştirdim bu sefer tarihine bakıp alayım bari.eline sağlık.

    YanıtlaSil

YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...