Pages

11 Kasım 2009 Çarşamba

Etli lahana dolması

MALZEMELER:
- 1 orta boy lahana
- 1,5 su bardağı pirinç
- 300 gr kıyma
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tane soğan
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ
- Maydanoz, tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI:
- Lahananın yapraklarını ayırıp haşlayınız.Pirinçleri yıkayıp süzünüz,içine rendelenmiş soğanı,ince kıyılmış maydanozu,salçayı,kıymayı,sıvıyağı ve baharatları koyup güzelce karıştırınız.Haşlanmış lahana yapraklarını sarılacak şekilde kesiniz ve hazırladığınız iç harcından koyup fazla sıkmadan sarınız.Tencerenin dibine bir kaç lahananın sert kısımlarını koyunuz ve sardığınız sarmaları diziniz.Sarma işlemi bitince en üste bir kaç tane lahana yaprağı ile sarmaların üstünü kapatınız.Üzerine gelecek kadar su koyup orta hararetli ateşte pişriniz.
AFİYET OLSUN

6 yorum:

  1. lahana sarmasını çok sevmeme ragmen bana hep yapımı zor gelmişdir.ama sen çok kolay anlatmışsın.en kısa zamanda deneyecegim.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık canmımm nefis görünüyorr sağlıklı olmasıda cabası:))

    YanıtlaSil
  3. En cok sevdigim yemeklerden biri! Hatta ilk 3 te bile diyebilirim:) Cok severim. Ben bulgurlu yaparim, pirincli hic denemedim. Ellerine saglik!! Hollandadan sevgiler

    YanıtlaSil
  4. selam arkadaşım inan canım istedi çok severim lahana dolamsını eline sağlık olsada yesek canım istedi

    YanıtlaSil
  5. Çok severim canım ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  6. hmm ben bunu nasilda kacirmisim elelrin esaglik canim bayilirim...

    YanıtlaSil

YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...