Pages

8 Kasım 2009 Pazar

Kolay Alman Pastası

MALZEMELER:
- 2 yumurta
- 3 çay bardağı un
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay kaşığı karbonat veya yarım paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 küçük paket margarin (125 gr)
- Bol pudra şekeri
HAZIRLANIŞI:
- Geniş bir kaba yumurtayı, erimiş yağı, yoğurdu, şekeri koyup iyice çırpınız.
Una karbonatı ekleyiniz.
- Bu unu da karışıma ilave ederek karıştırınız.
Yağlanmış bir kalıba hamuru koyup yayınız.
- Isıtılmış orta hararetli fırında hafif pembe renkte pişiriniz.
- Kalıptan çıkarıp enine tam ortasından ikiye kesiniz.
- Kremasını koyup, tekrar eski şekline getiriniz.
- Üzerine bol pudra şekerini eleyip servis yapınız.
KREMASI:
- 1/2 kg süt
- 2 kaşık un
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1/4 paket margarin
- 1 yumurta
HAZIRLANIŞI:
- Bir tencereye yağ hariç bütün gereçleri koyunuz.
- Sütü yavaş yavaş dökerek karıştırınız.
- Ateşe koyup muhallebi kıvamında pişiriniz.
- Ateşten alıp margarini ekleyin ve eriyene kadar karıştırınız.
- Soğuyunca pastada kullanınız.

Afiyet olsun...

8 yorum:

  1. Bu görüntü karşısında sadece Allah diyebiliyorum ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık olsun arkadaşım sağlıcakla kal..

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık olsun arkadaşım sağlıcakla kal..

    YanıtlaSil
  4. ellerine saglık yine çok güzel bir tarif ama ben keki böyle kabartamam ne yaparsam kabarmıyor

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık canım mutlu haftalar...

    YanıtlaSil
  6. En sevdiğim pasta,gelipte görünce yazmadan gidemedim:)
    ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlıkkk ben hiç cesaret edemiyorum alman pastasına ya güzel yapamazsam diye korkuyorumm:))ama çokk güzel görünüyorr

    YanıtlaSil

YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...