Pages

9 Kasım 2009 Pazartesi

Tarator soslu midye tava

MALZEMELER:
- 50-60 adet iç midye
- 2 çorba kaşığı un
- 1 çay fincanı un
- 2 çay fincanı bira
- 1 küçük kahve fincanı sıvıyağ
- Kızartmak için sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
- Çukur bir kâseye unu, birayı koyarak bir bulamaç yapınız.
- Bir küçük kahve fincanı sıvıyağı da koyup bir süre bekletiniz (15-20 dakika).
- İç midyeleri yıkayıp suyunu süzdürünüz.
- Tuz atıp yine suları varsa bir bezle kurulayınız.
- Tavaya kızartma yağınızı koyup kızdırınız.
- Kurulanmış, tuzlanmış midyeleri önce una sonra hazırlanmış biralı sosa batırıp kı­zartınız.
- Tarator sosu ile servis yapınız.
TARATOR SOS:
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
- 2 dilim ufalanmış bayat ekmek içi
- 1 limon suyu
- 2-3 diş sarımsak
- Tuz
HAZIRLANIŞI:
- İyice dövülmüş ceviz içi,sarmısağı ve tuzu ekleyerek iyice karıştırın.Daha sonra limon suyunu ilave edin. Limon suyunu iyice yedirdikten sonra bayat ekmek içini ekleyerek iyice karıştırın.Kıvamını ayarlamak için çok az su ekleyebilirsiniz.Yoğurt kıvamında olduğu zaman sosunuz hazırdır. Küçük bir servis tabağına aktarıp sıcak midyelerle servis yapın.
AFİYET OLSUN

8 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım...
    Ahhheşim sevse hemen yaparım ama maalesef yemiyor...

    YanıtlaSil
  2. canim deyisik bir tarif midyeyi seviyoruz ama hic denemedim bu güzel tarifi iyi fikir sevgiler

    YanıtlaSil
  3. bayılırım midyeye kimileri yemiyor,şuymuş buymuş boş verdim yemeyen bana yollsın helede dolmasını sevgiler canım

    YanıtlaSil
  4. ben aslında midye tava yapmak istiyorum ama midyeyi nereden bulacagımı bilmiyorum.acaba dondurlumuş mu satılıyor.

    YanıtlaSil
  5. Canlarım sağolun yorumlarınız için teşekkür ediyorum.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Merhaba. Hiç tatmadığım bir lezzet. Görüntü nefis, ellerinize sağlık. Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Selamlar arkadaşım,midye dolmasına bayılırım tavasını denemedim ama bu iç midyeyi nerde buluruz acaba.Balıkçılarda bulunurmu ki.
    Ellerine sağlık canım,valla denenesi bir tarif.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Nurşenciğim ben balık halinden aldım....

    YanıtlaSil

YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...