MALZEMELER:
- 50-60 adet iç midye
- 2 çorba kaşığı un
- 1 çay fincanı un
- 2 çay fincanı bira
- 1 küçük kahve fincanı sıvıyağ
- Kızartmak için sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
- Çukur bir kâseye unu, birayı koyarak bir bulamaç yapınız.
- Bir küçük kahve fincanı sıvıyağı da koyup bir süre bekletiniz (15-20 dakika).
- İç midyeleri yıkayıp suyunu süzdürünüz.
- Tuz atıp yine suları varsa bir bezle kurulayınız.
- Tavaya kızartma yağınızı koyup kızdırınız.
- Kurulanmış, tuzlanmış midyeleri önce una sonra hazırlanmış biralı sosa batırıp kızartınız.
- Tarator sosu ile servis yapınız.
TARATOR SOS:
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
- 2 dilim ufalanmış bayat ekmek içi
- 1 limon suyu
- 2-3 diş sarımsak
- Tuz
HAZIRLANIŞI:
- İyice dövülmüş ceviz içi,sarmısağı ve tuzu ekleyerek iyice karıştırın.Daha sonra limon suyunu ilave edin. Limon suyunu iyice yedirdikten sonra bayat ekmek içini ekleyerek iyice karıştırın.Kıvamını ayarlamak için çok az su ekleyebilirsiniz.Yoğurt kıvamında olduğu zaman sosunuz hazırdır. Küçük bir servis tabağına aktarıp sıcak midyelerle servis yapın.
AFİYET OLSUN
Ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilAhhheşim sevse hemen yaparım ama maalesef yemiyor...
canim deyisik bir tarif midyeyi seviyoruz ama hic denemedim bu güzel tarifi iyi fikir sevgiler
YanıtlaSilbayılırım midyeye kimileri yemiyor,şuymuş buymuş boş verdim yemeyen bana yollsın helede dolmasını sevgiler canım
YanıtlaSilben aslında midye tava yapmak istiyorum ama midyeyi nereden bulacagımı bilmiyorum.acaba dondurlumuş mu satılıyor.
YanıtlaSilCanlarım sağolun yorumlarınız için teşekkür ediyorum.Sevgiler.
YanıtlaSilMerhaba. Hiç tatmadığım bir lezzet. Görüntü nefis, ellerinize sağlık. Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim. Sevgiler.
YanıtlaSilSelamlar arkadaşım,midye dolmasına bayılırım tavasını denemedim ama bu iç midyeyi nerde buluruz acaba.Balıkçılarda bulunurmu ki.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım,valla denenesi bir tarif.
Sevgiler
Nurşenciğim ben balık halinden aldım....
YanıtlaSil