- 1 lt süt
- 1,5 çay bardağı pirinç
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 200 ml krema
HAZIRLANIŞI:
- Pirinçleri yıkayıp tencereye alınız.Üzerini geçecek kadar su ekleyip pirinçleri haşlayınız haşlama esnasında fazla karıştırmayınız pirinçlerin kırılmaması için.Diğer tarafta tencereye bir litre sütü ve şekeri koyunuz.İçine haşlanmış pirinçleri ilave ediniz.Orta hararetli ocakta kaynamaya bırakınız.Kaynamaya başlayınca 5 dk kadar kaynadıktan sonra bir kasenin içine aldığınız nişastaya çok az su ilave ederek eziniz.Nişastayı kaynayan sütlaçın içine azar azar hızla karıştırarak ilave ediniz.2-3 dk daha karıştırarak pişiriniz.Daha sonra kremayı ekleyip 2-3 dk daha karıştırarak pişirin ve ocaktan alın.İçine vanilyasını ekleyip istediğiniz servis kaplarına boşaltın.Oda sıcaklığında ılık hale gelen tatlıları buzdolabında soğutup üzerine tarçın serperek servis yapınız.(Şekre miktarını isteğinize göre çoğaltabilirsiniz.)
AFİYET OLSUN
kremalısını duymamıştım.elinize sağlık...
YanıtlaSilKremalı sütlaç,güzel görünüyor.Ellerinize sağlık,sevgilerrr.
YanıtlaSilSütlaça bayılırım lakın kremalı hiç denememiş ve tatmamışdım denemeye deger bir tarifi paylaşmışsınız ellerinize sağlık.
YanıtlaSilttalım ellerine sağlık hiç kremalısını denememiştimm:)) ama denemeye değer:))
YanıtlaSil