24 Mayıs 2010 Pazartesi
Fırında Patatesli Baget
Malzemeler:
- 6 tane tavuk baget
- 7-8 tane patates
- 1 büyük soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz,karabiber
- Sıvıyağ
Üzerine:
-Domates,sivri biber
Hazırlanışı:
-Öncelikle bagetleri biraz haşlıyoruz.Suyunu atmayınız pişirme esnasında kullanacağız.Patatesleri soyup yıkayınız ve elma dilimi şeklinde doğrayınız.Isıya dayanıklı bir tepsiye veya borcam fırın kabına patatesleri sıralayınız.Üzerlerine haşladığınız bagetleri yerleştiriniz.
- Tavaya sıvıyağı ve yemeklik doğranmış soğanı koyup kavurunuz.Salçayı ekleyiniz ve salçayı da hafif kavurup haşladığınız bagetlerin suyundan ekleyip sulandırınız.Tuzunu ve karabiberinide ekleyip karıştırınız.
Patateslerin ve bagetlerin üzerine gezdirerek dökünüz.Üstüne domates ve sivri biberleride ekleyip önceden ısıtılmış 175-180 derece fırında patatesler yumuşayıncaya kadar pişiriniz.Sıcak olarak servis yapınız.
Afiyet olsun.
Not:Kişi sayınıza göre malzemeleri azaltıp çoğaltabilirsiniz.
7 yorum:
YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Nefis lezzetli bir yemek.Ellerine sağlık
YanıtlaSilgörüntü mükemmel önce göze hitap etmeli değil mi? yanına pilav ne güzel gitmiştir afiyet şifa olsun inşallah, sevgiyle kal
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK..SÜPER GÖRÜNÜYOR..
YanıtlaSilhttp://denizkayra.blogspot.com/
nasıl da şahane görünüyor.ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilhARİKA GÖRÜNÜYOR.eLLERİNE SAĞLIK CANIM.sEVGİLER BIRAKTIM..
YanıtlaSilYemeğinizi yaptım. Çok beğendik. Tarif için teşekkürler.
YanıtlaSilTeşekkürle arkadaşlar beizim evde çok sevilen yemeklerin başında gelir.
YanıtlaSilAdsız arkadaşım denediğinize ve beğendiğinize çok sevindim.
Afiyet olsun.Hepinize sevgi ve selamlarımı gönderiyorum.