- 3-4 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- Tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Su
İÇ MALZEMESİ:
- 250 gr az yağlı kıyma
- 1 büyük soğan
- Birkaç dal maydanoz(isteğe bağlı)
- Tuz
- Karabiber
- 4-5 yemek kaşığı su
- Kızartmak için sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
- Yoğurma kabına unu, tuzu, sirkeyi,sıvı yağı koyalım azar azar su ilave ederek kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğuralım. Yoğurduğumuz hamuru üzerine nemli bir bez örterek 15-20 dk dinlenmeye bırakalım.
- İç malzemesini hazırlamak için kıymanın içine tuz ve karabiber ekleyelim.Soğanı rendeleyelim,incekıyılmış maydanozu ekleyelim,biraz su ilavesi ile yumuşak bir harç hazırlayalım.
- Dinlendirdiğimiz hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp bezeler yapalım.Bezeleri ufak tabak büyüklüğünde açalım.Açtığımız hamurun bir tarafına 1 yemek kaşığı kıyma koyalım ve hamurun üzerine yayalım.Diğer tarafını üstüne kapatalım.Kenarlarını iyice kapatalım pişerken açılmasın.Rulet veya bir çay tabağı ile kenarlarını yuvarlayarak keselim.
- Hazırladığımız börekleri kızğın yağda arkalı önlü pişiriyoruz.
- Fazla yağını alması için havlu kağıt üzerine alalım.
- Sıcak olarak servis yapalım.
Afiyet olsun
çok güzel gözüküyor, karnımda açıktı valla hemencek yapıyorum :))
YanıtlaSil