Pages

21 Ocak 2016 Perşembe

Muhallebi'li Kemalpaşa Tatlısı



MALZEMELER:
- 7 Su bardağı süt
- 1 Su bardağı toz şeker
- 6 Yemek kaşığı nişasta
- 2 Yemek kaşığı un
- 1 Yumurta sarısı
- 1 Paket vanilya
- Üzeri için hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI:
- Kemalpaşa talılarımızı üzerindeki tarife göre pişirelim.Soğuması için bir tepsiye dizelim.
- Soğuyup şerbetide süzülen tatlıları borcam kaba alalım.
- Tencereye süt,şeker,nişasta un ve 1 yumurtanın sarısını koyup çırpma teli ile iyice çırpalım.
- Tencereyi ocağa alıp orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirelim.
- Ocaktan alınıp içine vanilya eklenip karıştıralım.
- Önceden hazırladığımız kemalpaşa tatlılarının üzerine dökelim.Oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyalım.
- 3-4 saat bekletilip servis yapalım.
-İsteğe bağlı olarak benim gibi dinlenen tatlınızı ters çevirip dilimleyebilirsiniz.Yada çevirmeden dilimleyip servis yapabilirsiniz.
NOT:Bir gece bekletilirse daha iyi sonuç alabilirsiniz.
Afiyet olsun.



2 yorum:

  1. Tarife bayıldım en kisa zamanda deniyeceğim .. Ayşe

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Ayşe hanım,bizimde sevdiğimiz bir lezzet.Tavsiye ederim.Şimdiden afiyet olsun.

      Sil

YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...