- 7 Su bardağı süt
- 1 Su bardağı toz şeker
- 6 Yemek kaşığı nişasta
- 2 Yemek kaşığı un
- 1 Yumurta sarısı
- 1 Paket vanilya
- Üzeri için hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI:
- Kemalpaşa talılarımızı üzerindeki tarife göre pişirelim.Soğuması için bir tepsiye dizelim.
- Soğuyup şerbetide süzülen tatlıları borcam kaba alalım.
- Tencereye süt,şeker,nişasta un ve 1 yumurtanın sarısını koyup çırpma teli ile iyice çırpalım.
- Tencereyi ocağa alıp orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirelim.
- Ocaktan alınıp içine vanilya eklenip karıştıralım.
- Önceden hazırladığımız kemalpaşa tatlılarının üzerine dökelim.Oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyalım.
- 3-4 saat bekletilip servis yapalım.
-İsteğe bağlı olarak benim gibi dinlenen tatlınızı ters çevirip dilimleyebilirsiniz.Yada çevirmeden dilimleyip servis yapabilirsiniz.
NOT:Bir gece bekletilirse daha iyi sonuç alabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Tarife bayıldım en kisa zamanda deniyeceğim .. Ayşe
YanıtlaSilTeşekkürler Ayşe hanım,bizimde sevdiğimiz bir lezzet.Tavsiye ederim.Şimdiden afiyet olsun.
Silİkisi bir arada tatlı :) Elinize sağlık.
YanıtlaSilELLERINE SAGLIKK
YanıtlaSilÇok harika bir çalışma kolay gelsin
YanıtlaSilSevdiğim iki lezzet bir arada.. Denemek lazım :)
YanıtlaSil