MALZEMELER:
- 1 Su bardağı ılık süt
- 1 Su bardağı ılık su
- 1 Çay bardağı sıvıyağ
- 1,5 Tatlı kaşığı tuz
- 2 Tatlı kaşığı şeker
- Aldığı kadar un
SOSU İÇİN:
- 2 Yemek kaşığı pekmez
- 2 Yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 Çay bardağı su- Susam
HAZIRLANIŞI:
- Süt,su,sıvıyağı ve mayayı bir kaba alalım mayamız eriyine kadar karıştıralım.Şekeri ve tuzunu ilave edelim.-Unumuzu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayacak kıvamda bir hamur yapalım.-Hamurumuz yumuşak bir kıvamda olacak.Daha sonra üzerini örtelim ve 1 saat kadar mayalandıralım. - Pekmez,sıvıyağ ve suyu karıştıralım.- Mayalanan hamurlardan cevizden biraz büyük parçalar alıp rulo şeklinde yuvarlayalım iki tane ruloyu birbirine saralım simit şekli verip önce pekmezli suya sonra susama bulayıp kağıt yayılmış tepsiye dizelim.-Tepsidede yarım saat kadar daha mayalandıralım.- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında simitler kızarana kadar pişirelim.
AFİYET OLSUN
Nefis, pastane simitlerinin aynısı. Ellerinize sağlık bunlar buzlukta dondurulabilir sanıyorum sonra pişirilmek üzere değil mi. Çünkü ben hazı şeyleri çok seviyorum da
YanıtlaSilAaaaaaaaaaaaa bu arada logomuz aynıymış :( yeni farkettim.
YanıtlaSilcanım canım ne sevindim...burdan da merhaba o zaman ...
YanıtlaSil