Pages

19 Şubat 2009 Perşembe

SUSAMLI SİMİT



MALZEMELER:
- 1 Su bardağı ılık süt
- 1 Su bardağı ılık su
- 1 Çay bardağı sıvıyağ
- 1,5 Tatlı kaşığı tuz
- 2 Tatlı kaşığı şeker
- Aldığı kadar un
SOSU İÇİN:
- 2 Yemek kaşığı pekmez
- 2 Yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 Çay bardağı su- Susam
HAZIRLANIŞI:
- Süt,su,sıvıyağı ve mayayı bir kaba alalım mayamız eriyine kadar karıştıralım.Şekeri ve tuzunu ilave edelim.-Unumuzu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayacak kıvamda bir hamur yapalım.-Hamurumuz yumuşak bir kıvamda olacak.Daha sonra üzerini örtelim ve 1 saat kadar mayalandıralım. - Pekmez,sıvıyağ ve suyu karıştıralım.- Mayalanan hamurlardan cevizden biraz büyük parçalar alıp rulo şeklinde yuvarlayalım iki tane ruloyu birbirine saralım simit şekli verip önce pekmezli suya sonra susama bulayıp kağıt yayılmış tepsiye dizelim.-Tepsidede yarım saat kadar daha mayalandıralım.- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında simitler kızarana kadar pişirelim.
AFİYET OLSUN

3 yorum:

  1. Nefis, pastane simitlerinin aynısı. Ellerinize sağlık bunlar buzlukta dondurulabilir sanıyorum sonra pişirilmek üzere değil mi. Çünkü ben hazı şeyleri çok seviyorum da

    YanıtlaSil
  2. Aaaaaaaaaaaaa bu arada logomuz aynıymış :( yeni farkettim.

    YanıtlaSil
  3. canım canım ne sevindim...burdan da merhaba o zaman ...

    YanıtlaSil

YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...