Pages

11 Haziran 2009 Perşembe

KARA LAHANA KAVURMASI


MALZEMELER:
- 1 Demet kara lahana
- 1 Orta boy kuru soğan
- 1 Su bardağı haşlanmış taze barbunya
- 2 Yemek kaşığı sıvıyağ
- Kırmızı pul biber,tuz
HAZIRLANIŞI:
- Lahanaların kalın saplarını kesip güzelce yıkıyoruz.İnce ince doğruyoruz,doğradığımız lahanaları haşlıyoruz.Haşladıktan sonra bir süzgeç yardımı ile süzüyoruz.
- Tenceremize yağımızı koyup soğanları yemeklik olarak doğruyoruz yağla birlikte kavuruyoruz.Daha sonra barbunyaları ekleyip bir iki kere karıştırdıktan sonra lahanaları ekliyoruz iyice karıştırıyoruz tuzunu ve biberini atıp ocaktan alıyoruz.
NOT:İsteğe bağlı olarak barbunya yerine yumurta ile de yapabiliriz.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...