Pages

28 Haziran 2009 Pazar

KURULUK DOLMASI


Merhaba arkadaşlar;
Benim çok sevdiğim bir yemeği daha sizlerle paylaşmak istiyorum.Kuruluk dolması şimdi diyeceksiniz bu sıcakta nerden çıktı .Haklısınız valla ne diyeyim ama yalan söylemeyim kışın yaptığım bir yemekti şimdi ekleyeyim dedim.Diğer bloguma ekledim galiba yanlış hatırlamıyorsam,eee birkaç tane blog olunca hangisine ne ekledim şaşırıyorum bazen:)))Neyse ben size tarifini yazayım bir kenarda dursun umarım sizlerin yaptığı gibidir.Hadi kolay gelsin hanımlarrr.
MALZEMELER:
- 150-200 gr yağlı dolmalık kıyma
- 2 Kahve fincanı pirinç
- 2 Tane kuru soğan(İnce doğranmış)
- 1 çorba kaşığı domates salçası veya biber salçası
- 20-25 Tane kuru patlıcan,biber,kabak(Ben sadece biber ve patlıcan kullandım)
- 2 Çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 Limonun suyu(Limon yerine varsa koruk ekşiside koyabilirsiniz.Dolmayı daha lezzetli yapar)
- Tuz,karabiber,kırmızıbiber
HAZIRLANIŞI:
- Kurutulmuş patlıcanları ve biberleri haşlayınız.
- Patlıcanları ve kabakları ayrı tencerelerde kaynamakta olan suya atarak haşlayınız.Hafif haşlanan kurulukların suyunu süzerek süzgece alınız.
- Diğer tarafta kıyma,tuz,karabiber,kırmızıbiber ve soğanı karıştırarak dolma içini hazırlayınız.Kurulukların içini doldurunuz.Tencereye patlıcan,kabak ve biberleri sırayla diziniz.Üzerine bir tabak koyunuz.Limon suyu ,sıvıyağ ve salçayı su ile karıştırın.Üstüne koyduğunuz tabağın kenarına gelecek kadar salçalı sudan koyunuz.
- Tencerenin kapağını kapatıp ocağa koyunuz dolmalar kaynamaya başladıktan sonra ateşi kısınız.Kısık ateşte yakşaşık 45-50 dk kadar pişiriniz.
AFİYET OLSUN

3 yorum:

  1. Hımmm valaha yaz olsun kış olsun farketmez yeterki olsun anında hopppp:)
    Ellerine sağlık canım nefis gözüküyor...
    Mutlu pazarlar.

    YanıtlaSil
  2. valla bende pembe tatlarla aynı fikirdeyim çok severim yazmış kışmış hiç farketmez ellerine sağlık çok güzel görünüyor sevgiler

    YanıtlaSil
  3. bende diger arkadaslardan farkli dusunmuyorumm dolma yaz olsun kis olsun hic vazgecilmez bizdee cook severizz bide kendi kuruttugun biberler olursa odaha bi baskaa..
    ellerine saglik canimm
    az daha durursam kesin mutfakta bulucam kendimii;)))
    sevgilerr

    YanıtlaSil

YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...