Pages

7 Haziran 2009 Pazar

NURPER TATLISI



MALZEMELER:
- 1/2 Su bardağı un
- 1/2 Su bardağı buğday nişastası
- 1 lt süt
- 1 Su bardağı süt(şanti için)
- 8 Yemek kaşığı toz şeker
- 50 gr margarin
- 1 Paket vanilya
- 1 Paket krem şanti(çikolatalı)
- Hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI:
- Unu ve nişastayı tencereye alıyoruz üzerine şekeri ve sütü ilave ediyoruz.Orta hararette sürekli karıştırarak pişiriyoruz.Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alıyoruz içine margarini ve vanilyayı ekleyip önce düşük sonra yüksek devirde mikserle 5-6 dk çırpıyoruz.
- Tepsimizin dibine hindistan cevizini serpiyoruz üzerine tatlımızı döküp buzdolabında soğumaya bırakıyoruz.
- Bir su bardağı soğuk süt ile bir paket krem şantiyi çırpıyoruz.soğumuş tatlımızın üzerine döküyoruz.Tekrar soğuması için buzdolabına koyuyoruz .Soğuduktan sonra istediğimiz gibi süsleyip dilimleyerek servis yapıyoruz.
-İsteğe bağlı olarak sade krem şantide kullanabiliriz.
AFİYET OLSUN

1 yorum:

  1. Hımm harika olmuş canım sunumunda çok hoş ellerine sağlık:)
    Mutlu hafta sonları

    YanıtlaSil

YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...