7 Haziran 2009 Pazar
NURPER TATLISI
MALZEMELER:
- 1/2 Su bardağı un
- 1/2 Su bardağı buğday nişastası
- 1 lt süt
- 1 Su bardağı süt(şanti için)
- 8 Yemek kaşığı toz şeker
- 50 gr margarin
- 1 Paket vanilya
- 1 Paket krem şanti(çikolatalı)
- Hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI:
- Unu ve nişastayı tencereye alıyoruz üzerine şekeri ve sütü ilave ediyoruz.Orta hararette sürekli karıştırarak pişiriyoruz.Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alıyoruz içine margarini ve vanilyayı ekleyip önce düşük sonra yüksek devirde mikserle 5-6 dk çırpıyoruz.
- Tepsimizin dibine hindistan cevizini serpiyoruz üzerine tatlımızı döküp buzdolabında soğumaya bırakıyoruz.
- Bir su bardağı soğuk süt ile bir paket krem şantiyi çırpıyoruz.soğumuş tatlımızın üzerine döküyoruz.Tekrar soğuması için buzdolabına koyuyoruz .Soğuduktan sonra istediğimiz gibi süsleyip dilimleyerek servis yapıyoruz.
-İsteğe bağlı olarak sade krem şantide kullanabiliriz.
AFİYET OLSUN
1 yorum:
YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hımm harika olmuş canım sunumunda çok hoş ellerine sağlık:)
YanıtlaSilMutlu hafta sonları