7 Haziran 2009 Pazar
PANCAR SALATASI
MALZEMELER:
- 3-4 kırmızı pancar
- 3-4 diş sarmısak
- 1 bardak sirke
- Tuz
HAZIRLANIŞI:
- Pancarın yaprak kısımlarını ayıklayıp yıkayınız.
- Bir tencereye koyup üstlerini iyice örtecek kadar su koyunuz.
- 1 bardak sirkeyi de koyup tenrcereyi ateşe koyunuz. (Sirke, pancarın güzel bır şekilde haşlanmasını sağlar.)
- Orta hararetli ateş üzerinde pancarlar yumuşayıncaya kadar haşlayınız.
- Pancarları soğutmadan kabuklarını soyup yarım cm kalınlıkta yarım dairelere doğrayıp salata tabağına zevke göre yerleştiriniz.
- Üzerlerine tuz ve 1 fincan kadar sirke, dövülmüş sarmısaklarını da koyup 1-2 saat kadar belketiniz.
- Bu müddet sonunda ya bütün olarak ya da marulla karıştırıp servis yapınız.
NOT : Bu şekilde haşlanmış pancar hemen hemen bütün salataları süslemede kullanılır.
AFİYET OLSUN
1 yorum:
YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
pancarın besin değeri gerçekten çok yüksek..bu şekilde de çok güzel bir sunum olmuş..aslında ben pancarın rengine hayranım:)ellerine sağlık..http://mutfakdakimvar.blogspot.com/
YanıtlaSil