Pages

7 Haziran 2009 Pazar

YANARDAĞ BORANİSİ



MALZEMELER:
- 1 Kilo kabak(soyulmuş küp küp doğranmış)
- 1 Litre tavuk suyu yada iki adet tavuk bulyonda kullanabilirsiniz.
- 4 Tane havuç
- 1 Tane büyük soğan
- 1/2 kg kıyma
- 2 Tane domates(rendelenecek)
- 3 Tane yeşil biber(tercihe göre acı olabilir)
- 3 Tane kırmızı biber
- 1 Demet maydanoz
- 3 Diş sarımsak
- 2 Yemek kaşığı sıvıyağ
- Tuz,Karabiber
- İki çay kaşığı kekik
- 2 Su bardağı yoğurt
HAZIRLANIŞI:
- Kabakları ve havuçları soyup küp şeklinde doğrayalım.Kaynamış tavuk suyunda önce 5 dk havuçları sonra 5 dk kabakları haşlayalım.Haşladıktan sonra süzelim ve sıcak olarak saklayalım.
- İki yemek kaşığı yağımızı tencereye koyalım soğanları ve biberleri 2-3 dk kavurup kıymayı ilave edelim.4-5 dk kadarda kıymayı kavurup domatesleri ilave edelim.Tekrar 4-5 dk daha pişirelim.Tuz,karabiber,kekik ve ince doğranmış maydanozu ilave edip karıştıralım.
- Pişirmiş olduğumuz kabak ve havuçlarıda ilave edip karıştıralım 2-3 dk daha pişirip ocaktan alalım.(Eğer yemeğiniz kuru olursa haşladığımız tavuk suyundan sıcak olarak ilave edebilirsiniz.)
- Yemeği ocaktan alıp bir kenarda sıcak olarak bekletelim.Üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biberli yağ gezdirip servis yapalım.
- Eğer sarımsaklı yoğurt kullanmak istemezseniz sarımsakları mutlaka soğanlarla birlikte kavuralım.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...