Pages

7 Haziran 2009 Pazar

TAVUKLU PİZZA



MALZEMELER:
- 1 Adet tavuk göğsü
- 1 Adet kırmızı biber
- 1 Adet yeşil biber
- 1 adet yumurta akı
- 2 Çorba kaşığı antep fıstığı(isteğe bağlı)
- 2 Diş sarmısak
- 1 Fincan sıvıyağ
- 1 Yemek kaşığı margarin
- 1 Yemek kaşığı ketçap
- 1 Çay bardağı kaşar peyniri rendesi
- Tuz,Karabiber
HAMURU İÇİN:
- 1 Çorba kaşığı toz şeker
- 2 Çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 Çorba kaşığı antep fıstığı(isteğe bağlı)
- 1 Su bardağı ılık su
- 1 Paket yaşmaya
- Tuz
- Aldığı kadar un
HAZIRLANIŞI:
- Mayayı bir su bardağı ılık suda eritin içine şeker,tuz ve sıvıyağı koyup on dakika bekletin.Daha sonra unu ve dövülmüş antep fıstığını ilave edin.Ekmek hamuru kıvamında bir hamur yapın.Hamuru sıvıyağ ile yağlanmış fırın tepsisine yayın.Haşlanmış tavuk göğsünü blendırdan geçirin.İçine doğranmış kırmızıbiber,yeşilbiber,yumurta akı,tuz,karabiber,sıvıyağ,dövülmüş sarımsak ve antep fıstığınıda ilave edip hepsini bir defa daha blendırdan geçirin.Bir yemek kaşığı ketçap'ı hamurun üzerine sürün daha sonra hazırladığınız tavuklu karışımı hamurun üzerine yayın.Üzerine küçük parçalar halinde margarinleri ekleyin.180 derecelik önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.Fırından çıkınca üzerine kaşar peyniri rendesi ekleyip servis yapın.
AFİYET OLSUN

1 yorum:

  1. Tavuğu çok severim ama hiç pizza sını denemedim ellerine sağlık canım mutlu hafta sonları...:)

    YanıtlaSil

YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...