Pages

7 Haziran 2009 Pazar

ZEYTİNYAĞLI BAKLA





MALZEMELER:
- 1 kg bakla
- Yarım demet dereotu
- 1 bardak zeytinyağı
- 1 kaşık şeker(tatlı kaşığı)
- 2 Tane soğan
- 1 Yemek kaşığı salça(isteğe bağlı)
- Yarım limon suyu
- Tuz
HAZIRLANIŞI:
- Baklaların bol suyla yıkayıp kılçıklarını bıçakla incecik çıkarınız.(Kılçıkları varsa)
- Zeytinyağını bir tencereye ince yemeklik doğranmış soğanı ekleyip kavurunuz.
- Salçayı ilave ediniz.
- Baklaları azar azar atıp börttürünüz.
- Üzerine şekeri, suyu, yarım limonu koyup ağzını kâğıtla kapatıp pişiriniz.
- Ateşten alıp üzerine kıyılmış dereotu serpiniz.
- Yoğurtla servis yapınız.
NOT : 1 kaşık unu suya karıştırıp baklaların üzerine dökerseniz baklalar daha beyaz pişer.Eğer salçasız pişirirseniz.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...