Pages

7 Haziran 2009 Pazar

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR DOLMASI




MALZEMELER:
- 5 Tane enginar
- 1 Çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı pirinç
- 2 Tane limon
- 1 Büyük soğan
- 1 Demet dereotu
- 3 Yemek kaşığı dolmalık fıstık(kavrulmuş)
- 2 Yemek kaşığı kuş üzümü
- Tuz,karabiber
HAZIRLANIŞI:
- Enginarları temizleyip limonlu suya koyunuz.
- Pirinçleri yıkayıp içine ince doğranmış soğanı,dereotunu,kuşüzümünü,dolmalık fıstığı,tuzunu,karabiberini ve zeytinyağını ekleyip güzelce karıştırınız.
- Temizlediğiniz ve güzelce yıkadığınız enginarların yaprak kısımlarını aralayarak hazırladığınız iç ile doldurunuz.Tencereye sıralayınız.Üzerine bir tane sıkılmış limon suyunu ve üzerini bir,iki parmak geçecek kadar sıcak su koyup tencerenin kapağını kapatınız.Orta hararetli ocakta enginarlar yumuşayıncaya kadar pişiriniz.Tencerede soğutunuz ve servis tabağına alınız.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...