
MALZEMELER:
- 1 kilo pırasa
- 1 büyük soğan
- 5-6 adet havuç
- 1 tane limon
- 2 adet kesme şeker
- 2 yemek kaşığı pirinç(isteğe bağlı)
- 1 yemek kaşığı salça(isteğe bağlı)
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
- tuz
HAZIRLANIŞI:
- Pırasaları güzelce yıkayıp doğrayalım.
- Tenceremize yağı koyalım.Soğanları yemeklik doğrayalım ilave edelim.Hafif kavuralım.
- Havuçları doğrayıp ilave edelim bir iki kez çevirelim.Salçamızı ilave edelim karıştıralım.
- Pırasalarımızı ekleyelim.Şekeri ve tuzunu da ekledikten sonra bir çay bardağı su ilave edelim kaynamaya bırakalım.
- Kaynayan yemeğimize yıkadığımız pirinçleri ekleyelim pirinçler uzayıncaya kadar orta ateşte pişirelim.
- Pişen yemeğimizi ocaktan alalım.
NOT:İsteğe bağlı olarak salça kullanmadanda yapabiliriz.
AFİYET OLSUN
Zeytşnyağlı herşey çok güzel oluyor, Pırasa ise ayrı güzel oluyor.Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilsevgiler
Ellerine sağlık, yaz geldi artık zeytinyağlı olsun da her türlü sebze yiyebilirim sanırım.
YanıtlaSil