Arkadaşlar benim çocukluğumun vazgeçilmez tatlarından biridir un helvası.Hiç unutamadığım komşumuz fethiye ablanın annesi memleketten geldimi hemen un helvası yaptırırdık bizde başına geçip kavrulana kadar beklerdik.Şimdi ne zaman un helvası yapsam hep aklıma gelir teyzemizi rahmetle anıyorum.Bende Şimdi sizlere dilimin döndüğünce tarifimi vermek istiyorum.Bu arada fenada yapmam yani:)))Buyrun tarifime kolay gelsin...
MALZEMELER:
- 200 gr Tereyağ veya margarin
- 1 Çay bardağı çiçekyağı
- 2 Su bardağı şeker
- 2 Su bardağı su
- 1 Su bardağı süt
- 3 Su bardağı un
HAZIRLANIŞI:
- Şekeri,suyu ve sütü bir kaba koyalım ve şeker eriyene kadar karıştıralım.Beklemeye alalım.
- Tencereye yağımızı koyalım ve eritelim.Üzerine sıvıyağı ve unu ekleyelim.Sürekli karıştırarak Unumuzun rengi hafif sütlü kahveden biraz daha koyu bir renk alana kadar kavuralım.Renk örneğini ancak bu şekilde verebildim:))))Daha sonra şekerli suyumuzu yavaş yavaş karıştırarak ekleyelim.İlk etapta küçük topaklanmalar olabilir siz karıştırmaya devam edin açılacaktır.Bu şekilde karıştırarak şekerli suyumuzu yedirelim.3-4 Dakika kadar karıştırmaya devam edelim ve ocağın altını kapatalım.
- Kaşık yardımı ile servis tabağına alıp servis yapınız.İsterseniz üzerine ceviz veya fıdık serperekte servis yapabilirsiniz.
NOT:Ocağımızın altı orta hararetli olursa daha güzel kavrulur.
AFİYET OLSUN
Ellerine sağlık canım nefis gözüküyor...
YanıtlaSilbanada uzun kış gecelerini hatırlatır hep un helvası.annem yapardı sabırla bekler sonra afiyetle yerdik.ellerine saglık.
YanıtlaSilEllerinize saglik,,, Benimde gönlüm cocukluguma kaydi... Annecigimin kavurdugu mis gibi un helvasi geldi aklima, siz aninizi anlatinca... Sevgilerimle, hayirli günler dilerim.
YanıtlaSilAh sen nasıl bir görüntü sundun böyle.
YanıtlaSilCanımı çektirdin.
Sevgiler.........