MALZEMELER:
- 1 kg Taze barbunya
- 1 Çay bardağı zeytinyağı
- 2 Soğan
- 2 Adet domates
- 2 Adet havuç
- 1 Tatlı kaşığı şeker(isteğe bağlı)
-Tuz, maydanoz
HAZIRLANIŞI:
- Barbunyanın içini çıkarıp yıkayınız.
- Üstünü örtecek kadar suyla 1 taşım kaynatınız.
- Ateşten alıp boyalı suyu süzünüz.
- Bir tencereye yağı, doğranmış soğanı, kazınmış 1 cm'lik verev parça
lara doğranmış havucu koyunuz.
- Ateş üzerinde hafif öldürüp, kabukları soyulmuş fındık büyüklüğünde doğranmış domatesi ilave edip hafifçe kavurunuz.
3 bardak suyu ve haşlanmış barbunyaları ilave ediniz.
- Orta hararetli ateş üzerinde barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
-Suyunu çekerse sıcak su ilave ediniz.İnmesine yakın tuzunu ve şekeri ilave ediniz.
- Biraz sulu olarak ateşten alınız. (Biraz suyu kalması normaldir. Çünkü soğuma esnasında bünyesine su alır.)
- Servis tabağına boşaltıp, maydanoz serpip servis yapınız.
AFİYET OLSUN
bende soguk barbunyaya bayılırım.ellerine saglık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim arkadasım bu sıcaklarda ne yiyeceğimi şaşırdım:)))
YanıtlaSil