Pages

7 Eylül 2009 Pazartesi

CEVİZLİ YASSI KADAYIF

MALZEMELER:
* 500 gr yassı kadayıf
* 3 tane yumurta
* 100 gr ceviz veya kaymak
* 750 gr şeker
* 850 gr su
* 3-4 damla limon suyu
* Kızarmak için sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
- Öncelikle kadayıfların taze olmasına dikkat ediniz.Ekşimsi kokmamalı ve kenarları çok sert olmamalı.Tencereye şekeri ve suyu koyup koyulaşıncaya kadar kaynatınız.Kaynayan şerbetin içine limon suyunu ekleyip birkaç dakika daha kaynatıp ocağın altını iyice kısınız.Kadayıfların kenarları sert ise mutfak makası veya bıçakla kenarlarını düzgün bir şekilde kesiniz.Yumurtayı iyice çırpınız.Tavaya yağı koyup iyice kızdırınız.Kadayıfların iki tarafınıda iyice yumurtaya bulayınız ve kızğın yağda pembeleşene kadar kızartınız.Kızaran kadayıfları alıp şerbetin içine koyun ve kadayıflar şerbeti çekene kadar beş dakika kadar bekletip çıkarınız.Üzerine dövülmüş ceviz veya kaymak koyarak servis yapınız.
AFİYET OLSUN

8 yorum:

  1. bi tabak da ben istiyorum

    YanıtlaSil
  2. bi tabak da ben istiyorum

    YanıtlaSil
  3. mmmmm tatlın süperrr.ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  4. canım eline sağlık.kadayıf olsunda ne olursa olsun.kadayıf canavarıyımdır .

    YanıtlaSil
  5. Canım arkadaşım,helal sana vallahi.Çok severim ben bu yassı kadayıfı,arasına ceviz koyup kapatıyorum bende öle kızartıyorum.Ayy arkadaşım allahtan emzirmiyorum haa :))
    Ellerine sağlık canım benim afiyet şeker olsun size.

    YanıtlaSil
  6. Canımellerine sağlık gerçeten dayanılmaz bir tat:))

    YanıtlaSil
  7. enfes gözüküyor gerçekten,ellerine sağlık...

    sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. enfes görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...