MALZEMELER:
* 500 gr yassı kadayıf
* 3 tane yumurta
* 100 gr ceviz veya kaymak
* 750 gr şeker
* 850 gr su
* 3-4 damla limon suyu
* Kızarmak için sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
- Öncelikle kadayıfların taze olmasına dikkat ediniz.Ekşimsi kokmamalı ve kenarları çok sert olmamalı.Tencereye şekeri ve suyu koyup koyulaşıncaya kadar kaynatınız.Kaynayan şerbetin içine limon suyunu ekleyip birkaç dakika daha kaynatıp ocağın altını iyice kısınız.Kadayıfların kenarları sert ise mutfak makası veya bıçakla kenarlarını düzgün bir şekilde kesiniz.Yumurtayı iyice çırpınız.Tavaya yağı koyup iyice kızdırınız.Kadayıfların iki tarafınıda iyice yumurtaya bulayınız ve kızğın yağda pembeleşene kadar kızartınız.Kızaran kadayıfları alıp şerbetin içine koyun ve kadayıflar şerbeti çekene kadar beş dakika kadar bekletip çıkarınız.Üzerine dövülmüş ceviz veya kaymak koyarak servis yapınız.
AFİYET OLSUN
bi tabak da ben istiyorum
YanıtlaSilbi tabak da ben istiyorum
YanıtlaSilmmmmm tatlın süperrr.ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilcanım eline sağlık.kadayıf olsunda ne olursa olsun.kadayıf canavarıyımdır .
YanıtlaSilCanım arkadaşım,helal sana vallahi.Çok severim ben bu yassı kadayıfı,arasına ceviz koyup kapatıyorum bende öle kızartıyorum.Ayy arkadaşım allahtan emzirmiyorum haa :))
YanıtlaSilEllerine sağlık canım benim afiyet şeker olsun size.
Canımellerine sağlık gerçeten dayanılmaz bir tat:))
YanıtlaSilenfes gözüküyor gerçekten,ellerine sağlık...
YanıtlaSilsevgiler.
enfes görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSil