Pages

7 Eylül 2009 Pazartesi

PATATES VE HAVUÇ PÜRESİ

Bu garnitürleri yukarıdaki verdiğim ızgara köfte tarifimde kullandım.

PATATES PÜRESİ:
MALZEMELER:
- 5-6 patates
- 1 bardak süt
- 1 kaşık tereyağ
- Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI:
- Patatesleri soyup dilimleyiniz (ya da yıkayıp kabuğu ile haşlayınız).
- Üzerini örtecek kadar su ile pişiriniz.
- Soğumadan robottan veya tel süzgeçten geçiriniz.
- İyice ezip tereyağ ve tuz koyup orta hararetli ateş üzerine koyunuz.
- Ateşte iken sütü azar azar ilave ediniz.
- Koyulaşıp kaşıktan düşmeyecek kıvama gelince ocaktan alınız.

HAVUÇ PÜRESİ:
MALZEMELER:
- 5-6 havuç
- 1/2 bardak süt veya etsuyu
- 1 kaşık tereyağ
- Tuz,karabiber
HAZIRLANIŞI:
- Havuçları haşlayıp kabuklarını soyunuz.
- İnce tel süzgeçten geçiriniz.
- Tencereye yağı koyunuz,içine havuçları,tuzunu ve karabiberi ekleyiniz,Süt veya etsuyunu yavaş yavaş ekleyerek karıştırınız.Koyu bir kıvam alınca ocaktan alınız.(Bu püreyi et ve ızgaralarınızın yanındada kullanabilirsiniz).
NOT:Püre tariflerinde sütü yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak ekleyiniz.Birden eklemeyiniz.Patates ve havuçların büyüklüğüne göre ölçü az yada çok gelebilir.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...