Pages

28 Eylül 2009 Pazartesi

KEŞKÜL

MALZEMELER:
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 çorba kaşığı pirinç unu
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 1 çorba kaşığı hindistan cevizi
- 2-3 çorba kaşığı toz badem
HAZIRLANIŞI:
- Sütü ve şekeri tencereye alıp ocakta ılık hale gelene kadar pişirelim.(El dayanacak kadar)Diğer tarafta pirinç unu ve şekeri biraz süt yardımı ile karıştıralım.Ilık hale gelen sütün içine sütü devamlı karıştırmak sureti ile ekleyelim.Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.Daha sonra hindistan cevizi ve toz bademi ekleyelim.Bir iki taşım daha pişirip ocaktan alalım kaselere koyup oda sıcaklığına gelinde buzdolabına koyalım.Soğuduktan sonra üzerini antep fıstığı ile süsleyip servis yapalım.
NOT:Toz badem bulamaz iseniz bademleri ılık suda bekletip kabuklarını soyunuz ve rondodan geçiriniz yada döverek elde edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN

4 yorum:

  1. yok yok senin şu yemeklere bakınca resmen yutkunuyorum.görüntüler süper ellerine sağlık.Fırsat buldukça yaptıklarını tek tek denemek istiyorum :D

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık keşküle bayılırım ama sade bademli olursa:)

    YanıtlaSil
  3. harika gözüküyor ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  4. Nasılda severim keşkülü.
    Çok güzel görünüyor.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil

YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...