MALZEMELER:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı tozşeker
- 2 yumurta
- 7 yemek kaşığı buğday nişastası
- 2 orta boy şeftali
- 3 yemek kaşığı şeker
HAZIRLANIŞI:
- Süt, şeker, yumurta, nişasta hepsi birlikte mikserle karıştırılır. Orta ateşte devamlı karıştırılarak pişirilir. Muhallebi kaselere boşaltılır, soğuması beklenir. Diğer tarafta 2 şeftali kabukları soyularak minik minik doğranır. 3 kaşık şeker ile birlikte tavada şeftaliler yumuşayana kadar pişirilir. Muhallebinin üzerine pay edilir. Dolapta soğutulduktan sonra servis yapılır.
AFİYET OLSUN
nefis görünüyor dün bende denemek istedim baktım şeftaliler çok kötü almadımvazgeçtim şimdi burda görünce dahada canım şekti oruçlı oruçlu..
YanıtlaSilellerine sağlık
Ellerinize sağlık, zamanı geçmeden şeftalinin, yapmalı.
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık.ne güzel yenirdi iftara.sana afiyetler olsun
YanıtlaSilÇok harika görünüyor canım.
YanıtlaSilSevgiler.
Merhaba. Çok şık bir sunum olmuş. Sıcak Ramazan günleri için serinletici ve hoş bir ikram. Ellerinize sağlık. Hayırlı iftarlar.
YanıtlaSilhemen ye beni diyor.ellerine sağlık canım..afiyetler olsun.
YanıtlaSilgerçekten nefis gözüküyor canım ellerine sağlık....
YanıtlaSil