Pages

5 Eylül 2009 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI TAZE BÖRÜLCE

MALZEMELER:
- 500 gr taze börülce
- 1 tane kuru soğan
- 3-4 tane domates
- 3 diş sarımsak
- 1/2 çay bardağı kadar zeytinyağı
- Tuz
HAZIRLANIŞI:
- Börülceleri taze fasulye ayıklar gibi ayıklıyoruz.Güzelce yıkayıp kenara alıyoruz.Tencereye yağımızı koyuyoruz küp küp doğranmış soğanı ince doğranmış sarımsakları koyup biraz kavuruyoruz.Domateslerin kabuklarını soyup onlarında küp şeklinde doğrayıp soğanların içine ekliyoruz ve birkaç kez karıştırıyoruz.Tuzunu ekliyoruz.Börülceleri ekliyoruz.Börülcelerin rengi biraz sararana kadar arada bir karıştırarak kavuruyoruz.(ocağın altını orta hararete getiriniz)kavrulan börülcelerin üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su koyup tencerenin ağzını kapatıp pişiriyoruz.
NOT:İsterseniz bir kaşık salça ekleyebilirsiniz.Ben sadece domatesli yaptım.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...