MALZEMELER:
- 250 gr margarin veya tereyağı(oda sıcaklığında yumuşak)
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 5 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un(3-3,5 su bardağı kadar)
İÇİ İÇİN:
- 3 tane elma
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 kahve kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı dövülmüş fındık
- 1 çay bardağı kuru üzüm
ÜZERİ İÇİN:
- Pudra şekeri
HAZIRLANIŞI:
- 3 tane elmeyı rendeleyelim.Üzerine şekeri koyup ocakta elmalar suyunu salıp çekeinceye kadar pişirelim ve ocaktan alalım.İçine Tarçın,fındık ve üzümü ekleyelim soğuması için beklemeye alalım.
- Un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri iyice karıştıralım.Daha sonra kabartma tozu ve unu ekleyelim.Unu azar azar ekleyelim ve ele yapışmayacak kulak memesi kıvamı dediğimiz kıvamda bir hamur yapalım.Hamurun üzerini örtelim ve 15 dakika kadar dinlendirelim.Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar alalım elimizle veya merdane ile oval şekilde açalım.İçine elmalı harcımızdan koyalım ve rulo şekşinde sarıp ay şekli verelim.Kağıt yayılmış tepsiye dizelim.Önceden ısıtılmış 165 derce fırında pişirelim fazla kızartmayalım.Fırından alıp hafif soğuyunca üzerine pudra şekeri serpelim.
AFİYET OLSUN.
çok harika görünüyor canım..ellerine sağlık...
YanıtlaSilneler yapmamışsın neler,maşallh her bişey var arkadaşım,ellerine sağlık elmalı ay çöreğine bayıldım :)
YanıtlaSilsağlıcakla kal :)
Merhaba. Ben de böyle bir tarif uyarlamayı düşünüyordüm. Şimdi sizin tarifinizle gönül rahatlığıyla deneyebilirim. Ellerinize sağlık, bayıldım görüntüye. Sevgiler.
YanıtlaSilGÜNAYDINLAR CANIM MUTLU PAZARLAR
YanıtlaSil