Herkese mutlu pazarlar arkadaşlar.Sizlere taze taze yaptığım kalamar tarifimi sunuyorum.Çok severim.Ben ne desense deniz ürünlerini çok seviyorum midye,kalamar,ahtapot ne varsa hiç hayır diyemediğim lezzetler.İzmir'liler bilir kemeraltına gittimmi mutlaka balık haline uğrarım.Orda hazır temizlenmiş olarak alıyorum ve çok rahat oluyor.Kalamarı da ordan aldım temizlenmiş ve soslanmıştı bana sadece pişirip yemesi kalmıştı bende öyle yaptım zaten:)))))Neyse kafanızı fazla şişirmeyim kolay tarifime geçeyim.
MALZEMELER:
- Kalamar
- Un
- Kızartmak için sıvıyağ
SOSU İÇİN:
- 1 su bardağı yoğurt
- 2-3 diş sarımsak(Rendelenmiş)
- 1 avuç ufalanmış bayat ekmek içi
- 2 yemek kaşığı mayonez
- Tuz
HAZIRLANIŞI:
- Kalamarları sos içinden çıkarıp bir süzgece koyuyoruz ve iyice suyunu süzdürüyoruz.Unumuzun içine biraz tuz atıyoruz ve kalamarları iyice unluyoruz.Fazla ununu silkeliyoruz.Kızğın yağda kızartıyoruz.Kalamarları kızartırken kıartma süresi çok önemli 2-3 dakikadan fazla kızartmayın sertleşiyorlar.Ben saat tutuyorum.Kızaran kalamarları havlu peçete üzerine çıkartıyoruz ve sıcak olarak sos ile servis yapıyoruz.
- Sos malzemesinin hepsini karıştırıp kalamarın yanında sunuyoruz.
AFİYET OLSUN.
ne mutlu yiyebilene..maalesef deniz ürünleri ve sakatat yiyemiyorum.
YanıtlaSiloff ne güzeller vallahi çıtır çıtır ama kemer altına kadar gidilirde közde kahve içmedende gelinmez degilmi ama .ellerine salı.
YanıtlaSilMmmmm.. Ellerinize saglik, valla su saatte canim cekti... Benim esim de Izmir`li... Ama maalesef senede anca bir iki gün gidebiliyoruz.. Bu arada nazik yorumunuza cok tesekkür ediyorum... Umarim bir gün biryerlerde bulusuruz, ben size pasta yaparim ama sizden de kalamar yemek sartiyla.... Sevgilerimle,,,
YanıtlaSilcanim benim sevdigim lezlet nefis bior tat afioyet olsun sevgiler öptüm
YanıtlaSilhepimizde aynı şey var diymi biz izmirliler denizden babamız çıksa yeriz ellerine sağlık harika gözüküyor bende bayılırım kalamara. bendede tarifi var istersen birde onu dene.
YanıtlaSilniz ürünleri mübarekk of off
YanıtlaSilhazir paketlerde olanlarindan yemistim ama tazesinide tatmak lazim..
YanıtlaSilelerine saglik canimm
Bayılırım canım kalamara... Hımmmm nefis gözüküyor, ellerine sağlık tatlım:)
YanıtlaSilmm bende cok severım ama benım yaptıklarım lastık gıbı oluyor bu yuzden uzun suredır denemedım evde..anadolu kavağında yemeyı tercıh edıyorum:D:D
YanıtlaSilsevgılerımle..
Güzel yorumlarınız için teşekkürler arkadaslar.Hepinize selam ve sevgilerimi gönderiyorum....
YanıtlaSil