MALZEMELER:
- 500 gr bamya
- 2-3 tana piliç kalça
- 1 tane soğan
- 1 kaşık salça
- 1 tane limon suyu
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- Tuz
HAZIRLANIŞI:
- Sıvıyağı yemeklik doğranmış soğanı tencereye alıp soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavurunuz.Kuşbaşı doğranmış piliç etlerini ekleyiniz ve 4-5 dakika kadar etleri de kavurunuz.Salçasını ekleyiniz karıştırınız.Üzerine 5 su bardağı sıcak su ekleyiniz.Limon suyunu ve tuzunu ekleyiniz,orta hararetli ocakta kaynamaya bırakınız 5 dakıka daha kaynadıktan sonra bamyaları ekleyiniz ve fazla karıştırmadan pişmeye bırakınız.Bamyaların piştiğini anlamanız için kontrolünü yapıp ocaktan alınız.
NOT:Ben yazdan dipfirize hazırladığım bamya ile yaptım.Taze bamya ile yaparken bamyaların kafalarını huni şeklinde keserek ayıklayınız.Düz kesmeyiniz aksi taktirde baymaların suyunda sünme olur.Buda hiç hoş olmaz.(İsterseniz bulyon da kullanabilirsiniz.O zaman tuz ayarına dikkat ediniz.)
AFİYET OLSUN
bende dahil olmak üzere bamya seven yoktur bizde maalesaef.ellerine saglık.
YanıtlaSilBamyayı çok severim ama tavuk etlisini hiç yemedim.Görünüşü muhteşem,eminim tadıda öledir.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgiler
elelrine sağlık canım bamya vazgecemediğim bir sebze bayılırım ama ben et yada tavuk koymuyorum bolca koruk ekşisi koyarım sünme olmaz görüntüsü gel beni yer der gibi afiyet bal olsun sevgiler
YanıtlaSilRahmet rüzgarıyla savrulup cennet bahçesinde durmak ehli dünyadan geçip mavlayı bulmak,gönüller sultanıyla birarada olmak duasıyla hayırlı cumalar
YanıtlaSilsevgilerimle arkadaşım
ellerine sağlık canımm çok güzel görünüyorr tavuğuda bamyayıda çok severimm ikisi bir arada sanırımm doyulmaz bu lezzete..
YanıtlaSilah arkadaşım bir bamyaseverim lakin gözünü sevdiğimin memleketinde yok.benim için ye olurmu
YanıtlaSiloffff bamyaya bayılırım şöyle limonlu limonlu hımmmmmmmm ama tavuklu hiç denememiştimellerine sağlık
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık bu şekilde hiç denemdim ama tatmak isterim...
YanıtlaSilMutlu hafta sonları...