Pages

11 Kasım 2009 Çarşamba

Soslu Havuç

MALZEMELER:
- 6 tane havuç
- 1 tane soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı balzamik sirke
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- Tuz,Karabiber,Maydanoz
HAZIRLANIŞI:

-Havuçların kabuklarını temizleyip şeritler halinde doğrayınız.Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında hafif pembleşene kadar kavurunuz.Havuçları ekleyip iki dakika kadar soteleyiniz.Üzerine sıcak suyu ekleyip havuçlar yumuşayıncaya kadar pişiriniz(Fazla pişirmeyin dağılmasın).Suyunu süzüp servis tabağına alınız.
- Sarımsağı rendeleyip 2 yemek kaşığı zeytinyağında çok az kavurup ocaktan alın.İçine limonsuyu,balzamik sirke,toz şeker,tuz,karabiber ekleyip iyice karıştırın.Havuçların üzerine gezdirin ve ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapınız.
AFİYET OLSUN

7 yorum:

  1. Çok değişik olmuş arkadaşım,Günlerimiz oluyor arkadaşlarımızla yada toplantılarımız oluyor.Hep değişik bir şeyler bekliyorlar benden :)) hani sitemdede yayınlayacağım için misafirlerim geldiğinde yaptıklarımın değişik olmasını istiyorum ki yayınlayabileyim.
    Buda çok farklı bir tarif canım.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık canım harika bir yanlık....

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık
    super olmuştur
    misafir gelince yapmak lazım
    paylaşımın için teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. yaşasınn havuç yemekk:)) çok güzell

    YanıtlaSil
  5. Ben genelde yoğurtlu salatasını yapıyorum. Bu değişik olmuş. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. Çok farklı bir tarif kesinlikle denemek istiyorum.Özellikle misafir sofralarımda.Görüntüsüde çok hoş eline sağlık:)

    YanıtlaSil

YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...