Pages

4 Kasım 2009 Çarşamba

Sütlü tavuk pirzola-Baharatlı patates sote

MALZEMELER:
- 3 tane tavuk pirzola
- 1 su bardağı süt
- Yarım çay kaşığı toz zencefil
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
- Tuz
- 4-5 tane orta boy patates
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz,karabiber,pul biber,kimyon...
HAZIRLANIŞI:
- Çukurca bir kaba sütü,zencefili,zerdeçalı ve tuzu koyup karıştırınız,İçine pirzolaları koyup elinizle ovuşturunuz ve 30 dakika kadar bekletiniz.Diğer tarafta patatesleri yıkayınız ve haşlayınız.Haşlanan patateslerin kabuklarını soyup doğrayınız.Baharatlarını ekleyip bir iki defa karıştırın ve beklemeye alınız.(pirzolalar pişince sote edeceğiz sıcak olması açısından)
- Teflon tavanızı orta hararetli ateşte ısıtınız.İçine 1-2 yemek kaşığı sıvıyağ koyunuz ve sütte bekleyen pirzolaları tavaya alınız.Tavanın kapağını kapatıp pişmeye bırakınız.Kontrol ederek iki tarafınıda kızartınız.Pişmesine yakın diğer tarafta tavaya bir yemek kaşığı tereyağını alıp eritiniz ve patatesleri ekleyip arada bir karıştırarak soteleyiniz.Pirzolaları servis tabağına alıp yanında baharatlı sote patateslerle sıcak olarak servis yapınız.
Not:İstediğiniz baharatlarla yapabilirsiniz.Tercih ve damak tadına göre değişebilir.
AFİYET OLSUN

3 yorum:

  1. Canım ne güzel bir menü bu böyle:))
    Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Nefis olmuş ikisinede bayılırım.

    YanıtlaSil
  3. MMMMM YEMEK MÜTHİŞ.ELLERİNE SAĞLIK CANIM.AFİYETLER OLSUN..

    YanıtlaSil

YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...