MALZEMELER:
- 500 gr tel kadayıf
- 125 gr tereyağ(Eritilmiş-Soğutulmuş)
- 1,5 su bardağı ceviz(Dövülmüş)
- 3 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- 1/4 limon
HAZIRLANIŞI:
- Tencereye suyu ve şekeri koyup kaynamaya bırakınız.Kaynamaya başlayınca ocağı orta ateşe getirip 10-15 dk kadar kaynatınız.İçine limonu ekleyip 1-2 dk daha kaynatıp ocaktan alınız ve soğumaya bırakınız.
- Geniş bir kaba kadayıfları alıp birbirlerinden ayrılması için hafifçe serpiştirin.Üzerine eritilmiş tereyağının 3/4 ünü döküp harmanlayınız.Tepsiyi yağlayınız.Kadayıfın yarısını tepsiye yerleştiriniz.Üzerine dövülmüş cevizleri yeteri miktarda serpiştiriniz.Kalan kadayıfıda cevizlerin üzerine tekrar yerleştiriniz.Ayırdığınız tereyağını kaşıkla kadayıfın üzerine serpiştiriniz.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriniz.Fırından alıp ılık şerbeti dökünüz.Şerbetini çekip soğuyunca dilimleyip üzerine ceviz veya fıstık serperek seris yapınız.Kadayıf sıcak şerbeti ılık olacak.
NOT:Ben kadayıfın üzerine bastırmadım isterseniz tepsiye döşedikten sonra bastırabilirsiniz.Bizim evdekiler böyle seviyor:))))
AFİYET OLSUN
üzerinede iki top dondurma daha ne istenir:)ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSiltatlı beni ye diyor elerine saglık
YanıtlaSilooo ne fis nefis ellerine sağlık arkadaşım...
YanıtlaSilgünaydınlar arkadşım her şey gönlünce olsun sevgiler
YanıtlaSilkadayıf çok güzel görünüyo ellerine sağlık canım
ellerinize sağlıkk kadayıfın hertürlüsüne bayılırmm:))
YanıtlaSilNefis olmuş,tatlı özlemim daha çok arttı :)
YanıtlaSilellerine sağlık...