Pages

6 Aralık 2009 Pazar

Cevizli Tel Kadayıf

MALZEMELER:
- 500 gr tel kadayıf
- 125 gr tereyağ(Eritilmiş-Soğutulmuş)
- 1,5 su bardağı ceviz(Dövülmüş)
- 3 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- 1/4 limon

HAZIRLANIŞI:
- Tencereye suyu ve şekeri koyup kaynamaya bırakınız.Kaynamaya başlayınca ocağı orta ateşe getirip 10-15 dk kadar kaynatınız.İçine limonu ekleyip 1-2 dk daha kaynatıp ocaktan alınız ve soğumaya bırakınız.
- Geniş bir kaba kadayıfları alıp birbirlerinden ayrılması için hafifçe serpiştirin.Üzerine eritilmiş tereyağının 3/4 ünü döküp harmanlayınız.Tepsiyi yağlayınız.Kadayıfın yarısını tepsiye yerleştiriniz.Üzerine dövülmüş cevizleri yeteri miktarda serpiştiriniz.Kalan kadayıfıda cevizlerin üzerine tekrar yerleştiriniz.Ayırdığınız tereyağını kaşıkla kadayıfın üzerine serpiştiriniz.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriniz.Fırından alıp ılık şerbeti dökünüz.Şerbetini çekip soğuyunca dilimleyip üzerine ceviz veya fıstık serperek seris yapınız.Kadayıf sıcak şerbeti ılık olacak.
NOT:Ben kadayıfın üzerine bastırmadım isterseniz tepsiye döşedikten sonra bastırabilirsiniz.Bizim evdekiler böyle seviyor:))))
AFİYET OLSUN

6 yorum:

  1. üzerinede iki top dondurma daha ne istenir:)ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. tatlı beni ye diyor elerine saglık

    YanıtlaSil
  3. ooo ne fis nefis ellerine sağlık arkadaşım...

    YanıtlaSil
  4. günaydınlar arkadşım her şey gönlünce olsun sevgiler
    kadayıf çok güzel görünüyo ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  5. ellerinize sağlıkk kadayıfın hertürlüsüne bayılırmm:))

    YanıtlaSil
  6. Nefis olmuş,tatlı özlemim daha çok arttı :)
    ellerine sağlık...

    YanıtlaSil

YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...