Oktay ustanın tarifini aynen aktarıyorum;
MALZEMELER:
- 1 litre süt- 1 su b.toz şeker
- 2 çorba k.pirinç unu
- 2 çorba k. salep
Kakaolu Kek için:
- 2 yumurta
- 1 çorba k.kakao
- 2 çorba k.eritilmiş çikolata
- 1 çay b.toz şeker
- 1 çay b.sıvıyağ
- 1 çay b.süt
- 1 p.vanilya
- 1 p.kabartma tozu
- 5 çorba k. söke un
Üzeri için:
- tarçın
HAZIRLANIŞI:
Kreması için tencereye sütü, toz şekeri, pirinç ununu ve salepi alarak çırparak pişirin.
Diğer tarafta keki için, yumurtayı ve toz şekeri alarak köpürene kadar çırpın. Daha sonra üzerine süt, sıvıyağ ve kakao alarak tekrar çırpmaya devam edin. Ardından söke unu, vanilyayı ve kabartma tozunu da ilave edip, normal kekden biraz daha yumuşak kıvamda bir hamur elde edin. En son eritilmiş çikolatayı ekleyerek karıştırın. Servis yapacağınız fırın kabına dökerek 170 derecede ortalama 10 dk. pişirin.
Kek pişince henüz sıcakken üzerine sıcak kremayı dökerek bol tarçın serptiken sonra soğumaya bırakın. Dilerseniz badem veya ceviz ile servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN.
Canim nefis görünüyor afiyetler olsun hayirli aksamlar
YanıtlaSilCanımm çok geçmiş olsun...
YanıtlaSilSeni tekrar görmek güzel..
ellerine sağlık çok nefis gözküyor..
Canım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Güzel şeyler pişirince böyle sürprizlere de hazır olmak gerek. Gece kalkıp yenmesi gibi.
Sevgiyle kal.
gerçekten de aynen öyle olmuş.ellerine sağlık.geçmişler olsun.
YanıtlaSilgeçmiş olsun arakaşım.tatlında çok güzel herzamanki gibi .ellerine sağlık
YanıtlaSilgeçmiş olsun canımmmm tatlı müthiş gerçekten muhteşem ikili olmuşşş
YanıtlaSilArkadaşlar yorumlarınız ve ziyaretleriniz için teşekkürler.Hepinize kocamannnnnn sevgiler gönderiyorum.
YanıtlaSil